Hoppa till huvudinnehållet

Moduler vid Höglundaskolan blir en tillfällig skollösning?

Publicerad:

Det mesta talar för att eleverna från Lugnadalsskolan kommer att få tillbringa åtminstone det närmaste läsåret i Höglundaskolan, som i så fall utökas med extra lokaler i moduler.

Verksamhetschef Svante Mlakar bekräftar att planeringen är inriktad på en sådan lösning, men att det definitiva beslutet ännu inte är taget.

– Det är många aspekter som måste vägas in och bedömningen är att en placering av moduler vid Höglundaskolan är den bästa temporära lösningen. Det finns vissa problem även med den placeringen, men de går att lösa.

Täcker kostnaderna

Att placera modulera i anslutning till den brandskadade skolan ser man inte som ett realistiskt alternativ.

– Det gäller oavsett om det blir aktuellt med återuppbyggnad eller inte. Men frågan om den permanenta lösningen utreds och i det fallet är inte tidspressen lika hård som när det gäller lösningen inför höstterminen.

Enligt vad ST erfar kommer försäkringsbolaget, som i detta fall är Länsförsäkringar, att täcka evakueringskostnaderna och kostnader för tillfälliga lokaler under högst två år.

– Det är riktigt, säger Svante Mlakar. Det ger oss också tid att utreda frågan om permanent lösning. Betydligt mer bråttom är det med den provisoriska lösningen.

Tiden är knapp

– Det går att få modulerna på plats före höstterminens start, men då måste beställningen göras mycket snart. Det företag som skall sätta modulerna på plats behöver tio veckor på sig och det är det lätt att räkna ut att marginalerna är små.

Enligt uppgift skall modulerna placeras framför Höglundaskolan, mellan slöjdsalen och grusplanen.

Svante Mlakar har tidigare förordat att verksamheten vid Lugnadalsskolan flyttas till Höglundaskolan.

– Men den tillfälliga lösningen är en fråga, den permanenta är en annan. När det gäller den sistnämnda pågår som sagt en utredning, som inte påverkas av placeringen av modulerna.

Artikeltaggar

NyheterSäffle kommun

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.