Hoppa till huvudinnehållet

Människor men inte hundar får vara ensamma

Publicerad:

Ensamhet. Jag lyssnar mycket på radio. En dag fick jag höra att hundar inte får vara ensamma i mer än tre timmar om dagen. Jag brast ut i gapskratt. "Än människan då", sa jag högt för mig själv.

Själv har jag hemtjänst korta stunder morgon, middag och kväll. Nog är jag ensam mer än tre timmar.

Jag anhöll hos Säffle kommun först om två timmar i veckan med en så kallad kontaktperson. Det beviljades. När jag sedan anhöll om tre timmar i veckan med kontaktpersonen blev det avslag. Jag skickade ärendet till förvaltningsdomstolen. Även där blev det avslag med motiveringen att „två timmar är rimligt för att man ska få en skälig levnadsnivå.

Detta gällde tre timmar i veckan, då en människa skulle få hjälp och social samvaro.

Ack om jag varit en hund. Då hade jag inte behövt vara ensam mer än tre timmar om dagen.

Du vet väl att en häst inte heller får vara ensam. Den måste vara tillsammans med andra hästar. Det är så viktigt.

Men en människa får inte tre timmar i veckan med en kontaktperson.

Ska man skratta eller gråta?

Gudrun Kullgren Nilsson

Artikeltaggar

InsändareNyheterSäffle kommun

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.