Hoppa till huvudinnehållet

Öka resurshushållningen i livsmedelskedjan

Publicerad:

Sjukvårdspartiet i Värmland vill att Säffle kommun ska öka resurshushållningen i livsmedelskedjan. Det står i en motion som SiV i Säffle har skickat till kommunfullmäktige.

I motionen hänvisar de till att Sverige idag har 16 miljökvalitetsmål som är nedbrutna till etappmål som ska underlätta möjligheterna att nå miljömålen. ”Ett av etappmålen som regeringen har antagit handlar om avfall och gäller ökad resurshushållning i livsmedelskedjan” står det bland annat i motionen.

Sjukvårdspartiets representanter anser att Säffles vision om att leda hållbar utveckling ställer stora krav på både kommunen, företag och enskilda personer och därför anser partiet att det är viktigt att alla har möjlighet att hjälpa till i både stort och smått för att förverkliga visionen. Sjukvårdspartiets förslag lyder därför: ”att kommunen vidtar åtgärder för att möjliggöra att etappmålet om ökad resurshushållning i livsmedelskedjan kan uppnås.”

Ärendet har nu skickats vidare till kommunstyrelsen för beredning.

Artikeltaggar

PolitikSäffle kommunSjukvårdspartiet i Värmland

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.