Dumheten står för sig själv

Insändare
PUBLICERAD:
Det aktuella inlägget kom upp vid måndagens fullmäktigesammanträde.
Foto: Säffle kommuns webb-TV

Under måndagens KF var det, som chefredaktör Claes Österman mycket riktigt skrev i sin ledare, ingen av oss andra ledamöter som bemötte Jimmie Jonasson från talarstolen i frågan om att ge ensamkommande ungdomar ett boende.

Jag kan bara tala för mig och Vänsterpartiet Säffle, men jag tror inte jag är ensam om min åsikt i denna fråga.

Vi är ganska många som har bemött Jimmie Jonasson och andra ledamöter från SD i olika frågor och nästan alltid har det från SD:s sida handlat om att ställa utsatta grupper mot varandra och främlingsfientligheten lyser igenom på långt håll vad det än gäller.

Jag tror att du här har missuppfattat tystnaden, som om vi tycker det är ok att yttra sig rasistiskt och nedvärderande, när det egentligen är tvärtom!

Jag kände det som att de åsikter som Jimmie Jonasson vädrade är rent avskyvärda och står så långt från min och Vänsterpartiets värdegrund som det bara är möjligt. Visst, jag kunde gått fram och sagt min mening, men jag ville faktiskt inte i detta fall ge SD en ytterligare möjlighet att upprepa sig.

Ibland är det bättre att dumheten får stå för sig själv...

Dessutom tror jag alla vi ledamöter från övriga partier uttryckte våra åsikter tydligt nog när vi alla röstade för kommunstyrelsens förslag att tillskjuta medel för att öppna Ängsstugan som boende för ensamkommande gymnasieungdomar

Detta är ett beslut jag är stolt över att vi tog, och visar att vi i Säffle står för gott värdskap, empati och tron på alla människors lika värde.

Barbro Källström

Vänsterpartiet Säffle

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.