Någon måste slå näven i bordet

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

På Säffle-Tidningens ledarsida 8 november skriver chefredaktören Claes Österman: "Pinsam tystnad i fullmäktige". På samma sida skriver Dag Rogne (C) i ett debattinlägg: "Hotet mot vår demokrati". Om nu demokratin inte är en självklarhet, då måste väl alla se till att den blir det!

Om det är så som chefredaktören beskriver från kommunfullmäktige, bland annat att Jonasson (SD) utan mothugg fick stå och mästra övriga fullmäktigeledamöter med orden "Det är dags för Säffles politiker att på riktigt sätta svenskarna i första hand".

Claes Österman, tyvärr saknas i Säffles kommunfullmäktige ledamöter med "jävlar anamma" som slår näven i pulpeten. Men vi ska inte heller blunda för vad som händer på riksplanet. Där står den så kallade kristna partiledaren Ebba Busch Thor och gärna ser att man tar stöd av Sverigedemokraterna. Hur kan ett kristet parti vilja ta stöd med hjälp av brunskjortor?

Nej, i Säffles kommunfullmäktige får vi kalla på hjälp från Rödluvan i Stockholm som kommer hit - och som hon tidigare gjort - slår näven i bordet som svar mot den stora stygga vargen.

Till den som vill veta hur svensk man är ger jag ett tips. Prova Ancestry släktforskning, släktträd och släkthistorisk information. Dessutom kan du skicka in DNA-prov för att senare få svar på hur svensk du är. Tänk om du då får reda på att du härstammar från de ryska stäpperna och kosackerna med deras livfulla dans. Och till och med från de kaukasiska bergen! Hur svensk är du då?

Undrande Säfflebo

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.