Hoppa till huvudinnehållet

Dags för 12:e Tomteträffen

Publicerad:

Den 8 december bjuder SK Sifhälla in till futsalcupen Tomteträffen – en tradition som nu har elva år på nacken och lika många upplagor i bagaget. Med över två veckor kvar är platserna redan så gott som fulltecknade.

I fjol var det FC Mellerud som stod som segrare i Tomteträffen efter en rafflande final mot Örebro SK. Matchen, som slutade 3–1, ansågs av många vara den kanske allra bästa finalen i cupens historia.

Tomteträffen har blivit en kär futsaltradition att avsluta fotbollsåret med och brukar locka ett stort antal lag. De flesta från klubbarna i kommunen, men också mer långväga gäster från övriga länet och även övriga landet. Just FC Mellerud kommer för att försvara segern, liksom Örebro SK som säkert är revanschsugna.

I Tomteträffen 2017 var det FC Mellerud som tog hem det åtråvärda priset om 10 000 kronor till föreningen.
I Tomteträffen 2017 var det FC Mellerud som tog hem det åtråvärda priset om 10 000 kronor till föreningen. Foto: SK Sifhälla

I skrivande stund är 15 av de 16 platserna i startfältet tecknade – rekordsnabbt, och visar på ett stort intresse för cupen.

– Det var faktiskt helt fulltecknat, men BK Hertzöga – som annars hade varit debutanter i år – har tyvärr dragit sig ur. Vi hoppas på att något annat lag vill ta deras plats så att vi får ihop alla 16, säger Matz Jansson, cupsamordnare.

Ensamma debutanter är i stället Carlstad United, som ställer upp med A-laget.

– Det blir en svår nöt att knäcka. Även till exempel Calcio, Örebro och Färgelanda, de genuina futsallagen, kommer bjuda på hårt motstånd, säger Matz Jansson.

Oförutsägbart

Men man kan inte ta ut något resultat i förskott. Tjusningen med futsal är att även lag från de lägre divisionerna har chans att ge lagen betydligt högre upp en ordentlig match, när andra omständigheter ger ett annat spel.

– Gillberga FF till exempel är alltid bra och har en väldig kämpaglöd. Ett riktigt publiklag.

De är också ett av endast tre lag som varit med i samtliga turneringar. Övriga två är IFK Åmål och arrangerande SK Sifhälla.

En av tjusningarna med Tomteträffen är att spela mot lag man annars inte möter i sin vanliga serie. Här möts SK Sifhällas bägge lag under kvartsfinalen 2015.
En av tjusningarna med Tomteträffen är att spela mot lag man annars inte möter i sin vanliga serie. Här möts SK Sifhällas bägge lag under kvartsfinalen 2015. Foto: Nathalie Forsström

Spelglädje

Utöver det nya motståndet och oförutsägbarheten finns också ett värde i att få ett avbrott från sitt vanliga seriespel och för en dag få ägna sig åt fotbollen i en lite mer avslappnad form. Framför allt spelglädjen står i fokus – men med genuina insatser. 10 000 kronor till föreningen är en vinst man definitivt vill kämpa för.

– Vi ser fram emot en rolig dag i hallen och många publikmatcher, säger Matz Jansson.

Artikeltaggar

FotbollFutsalSäffleSK SifhällaSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.