Hoppa till huvudinnehållet

Nya ordföranden i kommunens nämnder

Publicerad:

På måndag ska det klubbas vilka som tar plats i kommunens nämnder under den kommande mandatperioden. Flera nya namn föreslås till de olika ordförandeplatserna.

På måndag, den 26 november, ska kommunfullmäktige fatta beslut om vilka som får plats i de olika nämnderna. Då ska det också fattas beslut om vilka som ska sitta på ordförandeposterna i kommunens nämnder. Enligt de förslag som finns kommer det att ske en del förändringar med tanke på årets valresultat och det finns flera nya namn med bland förslagen.

Enligt valberedningens förslag kommer Dag Rogne (C) sitta kvar som kommunstyrelsens ordförande tillika kommunalråd. Ola Johansson (M) föreslås ta platsen som 1:e vice ordförande och Ann Mlakar (S) som 2:e vice ordförande.

Thomas Jarlhamre (M) föreslås bli ny ordförande för barn- och utbildningsnämnden.
Thomas Jarlhamre (M) föreslås bli ny ordförande för barn- och utbildningsnämnden. Foto: Nathalie Forsström

Nya ordföranden

Det ser ut att bli ett ordförandeskifte i både socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden. Tidigare har Sjukvårdspartiet i Värmlands Hèléne Agdén innehaft posten som ordförande i socialnämnden. Enligt förslaget tillfaller nu den platsen Centerpartiet genom Anita Karlsson (C).

Ordförande i barn- och utbildningsnämnden är för närvarande moderaten Ulrika Simonsson. Valberedningen föreslår att Thomas Jarlhamre (M) ska bli ny ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

Valberedningens förslag är att Anita Karlsson (C) blir ny ordförande för socialnämnden.
Valberedningens förslag är att Anita Karlsson (C) blir ny ordförande för socialnämnden. Foto: Jenni Jansson

Gemensam nämnd

Veronika Bäckström (C) föreslås sitta kvar som ordförande för kulturnämnden och Kenneth Andersson (C) föreslås vara kvar som ordförande för miljö- och byggnadsnämnden.

Säffle och Åmåls kommuner har en gemensam teknik- och fritidsnämnd och kommunerna turas därför om att inneha ordförandeposten. Det är nu Åmåls tur att inneha ordförandeposten och därför ska kommunfullmäktige i Säffle fatta beslut om vem som ska vara 1:e vice ordförande. Valberedningens förslag är att Nina Andersson (M) utses till 1:e vice ordförande i den gemensamma nämnden mellan 1 januari 2019 och 31 december 2020.

Kommunala bolag

Valberedningen föreslår även att Ann Mlakar (S) ska utses till oppositionsföreträdare.

På måndagens möte ska det även beslutas om vilka som ska sitta med i styrelserna för de kommunala bolagen. Det gäller bland annat Säfflebostäder AB och Säffle Kommunikation AB.

Förslagen är att Markus Bäckström (C) fortsätter som styrelseordförande i Säfflebostäder AB och att Erik Evestam (C) fortsätter som styrelseordförande i Säffle Kommunikation AB.

Henrik Olsson (C) föreslås bli ny ordförande i kommunens valnämnd.

Så fördelas platserna i kommunfullmäktigeDag Rogne glad över framgångarna

Artikeltaggar

Anita KarlssonAnn MlakarCenterpartietDag RogneErik EvestamKenneth AnderssonKommunfullmäktigeMarkus BäckströmModeraternaOla JohanssonPolitikSäffle kommunSäffle Kommunikation ABSäfflebostäder ABSjukvårdspartiet i VärmlandThomas JarlhamreUlrika SimonssonVeronika Bäckström

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.