Hoppa till huvudinnehållet

Fullt hus på Lindbackens julgala

Publicerad:

I torsdags kväll höll Vardaga Lindbacken öppet hus för sin julgala och det kom massvis med folk som njöt av julsånger, skinkmackor och gemenskap. Drygt 14000 kronor samlades in till Barncancerfonden Västra.

Lindbackens egna trivseltomtar Mia Arnell och Angelica Jareke hade sytt ihop denna kväll där alla blir Medhjältar. Tanken är att alla tillsammans ska kunna bidra till Medhjältarnas insamling för Barncancerfonden Västra samtidigt som alla umgås och har det trevligt och får en försmak av den kommande julen.

Boende på Lindbacken har under flera veckor tillsammans med elever från Tingvallaskolan klass 1 och 2 julpysslat inför denna kväll. De hade tillverkat väldigt fina julgrupper och bakat lussekatter som fanns till försäljning under kvällen.

Julsånger

Julgalan inleddes med en kavalkad av julsånger som framfördes av barn i klass 1 och 2 med lite förstärkning från barn i klass 4 från Tingvallaskolan och Lindbackens egna sångfåglar under ackompanjemang av Barbro Grunnan och Inger Johansson. Kören var mycket samspelt och alla besökare njöt av julens toner.

Därefter gjorde Vispopparna ett mycket uppskattat framförande med många kända jullåtar. Flera av besökarna sjöng med i låtarna som väckte fina minnen.

 • Vispopparna sjunger kända jullåtar.
  Vispopparna sjunger kända jullåtar.
 • Skinkmackor i mängder serverades till besökarna.
  Skinkmackor i mängder serverades till besökarna.
 • Fina julgrupper var till försäljning till förmån för Barncancerfonden.
  Fina julgrupper var till försäljning till förmån för Barncancerfonden.
 • Angelica Jareke, till vänster, överlämnade 5000 kronor från boende och personal på Lindbacken till Medhjältarna, här på bilden representerade av Benny Enneby och Hèléne Agdén, som samlar in pengar till Barncancerfonden. 5000 kronor till insamlingen skänktes också av Vardaga.
  Angelica Jareke, till vänster, överlämnade 5000 kronor från boende och personal på Lindbacken till Medhjältarna, här på bilden representerade av Benny Enneby och Hèléne Agdén, som samla…
 • Barnen och Lindbackens sångfåglar uppträder.
  Barnen och Lindbackens sångfåglar uppträder.

Pengar överlämnades

Linden, Lindbackens dagverksamhet, boende och personal hade samlat ihop hela 5 000 kronor som överlämnades till Medhjältarna under publikens applåder. Vardaga Lindbacken har också skänkt 5 000 kronor och alla pengar som inbringades under kvällen kommer också att gå till Medhjältarnas insamling, i skrivande stund hela 4 076 kronor.

När tonerna av julmusik klingat ut bjöds det på skinksmörgås och kaffe eller must där gamla och unga samlades och fikade tillsammans.

Uppskattat

En dam boende på Lindbacken vi talade med berättade hur mycket hon uppskattar att barnen från Tingvallaskolan kommer till dem året runt och flera av de andra boende instämde i detta. De berättade om hur duktiga barnen var när de bakade tillsammans och hur roligt de har när de spelar bingo eller bara umgås med varandra. Det syntes också kring borden att de äldre och barnen trivs i varandras sällskap och har utbyte av varandra.

Damerna berättade också att det varit kul att genom sitt arbete tillsammans med barnen kunna bidra till en så viktig sak och de vill gärna uppmana andra att hjälpa Medhjältarna hjälpa.

En kanonkväll på Lindbacken!

Hèléne Agdén

Artikeltaggar

MedhjältarnaNyheterSäffleVardaga Lindbacken

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.