Hoppa till huvudinnehållet

Vill utbilda restauranger

Publicerad:

Kulturmiljöprogram och utbildning om matallergier för restauranger. Det handlar två motioner från Sjukvårdspartiet om.

I en motion skriver Sjukvårdspartiet i Säffle att det ibland kan vara svårt att få rätt uppgifter från personalen på restauranger om vad maten innehåller på detaljnivå.

“För att underlätta för våra restauranger att få den utbildning som behövs för ett korrekt och professionellt kundbemötande även i frågor som rör mat och livsmedelstillsatser i restaurangens meny, ämnen som kan förorsaka allergi eller överkänslighetsreaktioner, föreslår vi att en uppdragsutbildning i ämnet erbjuds restauranger i Säffle”, skriver Sjukvårdspartiet i motionen.

Kulturprogram

Partiet yrkar därför att alla restauranger i Säffle kommun ska erbjudas en uppdragsutbildning om mat och matallergier.

Den andra motionen handlar om Kulturmiljöprogrammet. I motionen står det att Värmlands museum, på uppdrag av Säffle kommun, har tagit fram ett kulturmiljöprogram för Säffle stadskärna. Programmet presenterades under 2014. Sjukvårdspartiet vill nu att programmet ska antas som ett policydokument och att den ska användas som vägledning när stadskärnan ska levandegöras. Sjukvårdspartiet yrkar därför att Kulturmiljöprogrammet ska antas av kommunfullmäktige och att programmet ska presenteras för fastighetsägarna, både privata och kommunala, samt intresserad allmänhet på ett allmänt informationsmöte.

Båda motionerna har skickats vidare till kommunstyrelsen för beredning.

Artikeltaggar

KommunpolitikNyheterPolitikSäffle kommunSjukvårdspartiet i Värmland

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.