Hoppa till huvudinnehållet

Sifhälla vill bli Säfflemästare igen

Publicerad:
Sifhälla är regerande mästare i Säfflemästerskapet efter förra årets finalseger mot Gillberga.
Sifhälla är regerande mästare i Säfflemästerskapet efter förra årets finalseger mot Gillberga. Foto: Jenni Jansson

På lördag spelas en av Säfflefotbollens riktiga klassiker. Det är dags för Säfflemästerskapet i futsal. Det är 38:e året i rad som Säfflemästarna ska koras och det är Sifhälla som är regerande mästare.

1982 spelades Säfflemästerskapet i inomhusfotboll för första gången. Tanken på ett återkommande kommunmästerskap hade kläckts året innan då klubbarna faktiskt gjorde upp också utomhus med Sifhälla som slutsegrare.

Sifhälla tog också hem det första inomhusmästerskapet. På den tiden avgjordes inledningsvis ett gruppspel ena helgen med en ren final helgen efter. Finalen 1982 spelades mellan Sifhälla och Värmlandsbro och slutade 6-2 till Sifhälla.

Premiärturneringen med åtta lag (Kila, Häljebol och Nysäter var med på den tiden) blev en stor succé:

– Inomhusmästerskapet har kommit för att stanna och Tegnérhallen är den perfekta spelplatsen, fastslog ST:s utsände.

Årets efter blev det en sensation. Då vann Häljebol i finalen mot Sifhälla. Några år senare lades Häljebols IF ned och inledde ett samarbete med Nysäters IK under namnet Gillberga FF.

Det är Säffle FF och Sifhälla som under årens dominerat turneringen och erövrat den ena vandringspokalen efter den andra.

På lördag spelas den 38:e upplagan av klassikern. Förra året vann Sifhälla som gick obesegrat genom mästerskapet och vann finalen mot Gillberga FF med 2-0. Därmed tog laget den första inteckningen i den nya vandringspokal som Säffle-Tidningen då satte upp.

Samtliga Säffles sex lag deltar och möts inledningsvis i en serie där alla möter alla varefter följer två semifinaler och en match om tredje pris innan det är dags för den prestigeladdade finalen.

Artikeltaggar

FutsalSäffleTegnérhallen

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.