Hoppa till huvudinnehållet

Startade tävlingsåret med flera personbästa

Publicerad:

I lördags var det premiär på tävlingssäsongen i styrkelyft för Säffle Atletklubb. Klubben stod som värdar för den första serietävlingen av fyra för året – och medlemmarna gjorde bra ifrån sig.

Som alltid i serietävlingarna tävlades det i grenarna knäböj, bänkpress och marklyft, men parallellt med huvudtävlingen hölls också en tävling i enbart bänkpress. Det tävlades både individuellt och i lag, från tid förmiddag till tidig kväll i Tegnérhallen, där klubbar från bland annat Karlstad, Örebro, Kristinehamn, Filipstad och Forshaga var representerade.

Rebecka Karlsson, Säffle AK, gjorde en mycket bra tävling med personbästa.
Rebecka Karlsson, Säffle AK, gjorde en mycket bra tävling med personbästa. Foto: Marina Johansson

Visade framfötter

Rebecka Karlsson har dragits med skador en längre tid, men fick en ordentlig revansch i lördags då hon slog personbästa med 5 kilo i knäböj, 2,5 kilo i bänkpress samt personbästa i totalen med 7,5 kilo. 332 (120+62,5+150) kilo blev hennes totala resultat.

– Det gick hyfsat, får jag säga. En bra genomkörning för kommande månader. Jag siktar på att kvala till junior-SM i slutet av april, så det känns kul att jag redan nu ligger så bra till, säger Rebecka.

Damerna imponerade

Även Michaela Svanelind gjorde en bra tävling, med personbästa i bänkpress på 2,5 kilo. Hennes totala resultat var 412,5 kilo (160+92,5+160), vilket var 5 kilo under hennes bästa.

Johanna Gustafson satte nytt personbästa om 10 kilo i knäböj och 5 kilo i bänkpress, i totalen blev det dock "bara" 5 kilos förbättring på grund av en miss i sista försöket i marklyft. Hennes resultat blev 470 kilo (195+105+170).

Mikael Svanström satte totalt 670 kilo under dagen...
Mikael Svanström satte totalt 670 kilo under dagen... Foto: Marina Johansson
... och sonen Oscar Svanström satte personbästa i totalen med 15 kilo.
... och sonen Oscar Svanström satte personbästa i totalen med 15 kilo. Foto: Marina Johansson

Talangfull junior

17-årige Oscar Svanström stod för en rejäl merit, då han slog personbästa i samtliga grenar och med hela 15 kilo i totalen (155+85+185 = 425 kilo). Dessvärre gick det inte lika bra för hans pappa Mikael Svanström, som bara fick med sig första lyften i knäböj och bänkpress samt andra marklyftet underkänt. Omförsöket gick dock vägen och hans resultat för dagen blev 670 kilo (250+15+670).

Niklas Nordling satte det bästa resultatet sett till kroppsvikt.
Niklas Nordling satte det bästa resultatet sett till kroppsvikt. Foto: Marina Johansson

Bäst för dagen

Niklas Nordling har efter senaste VM och DM tagit det lite lugnare med träningen, och har framför allt ägnat sig åt att hjälpa klubbkamraten Johanna med sin träning, då hon liksom Niklas numera också tävlar med utrustning. Trots en mindre intensiv träningsperiod gjorde Niklas ändå det absolut bästa resultatet av alla deltagare sett till den egna kroppsvikten – en total om 710 kilo (270+175+265).

Emil Glad kunde även han vara "glad" över ett nytt personbästa i totalen med 7,5 kilo (182,5+95+200=477,5).

Emil Glad satte nytt personbästa med 7,5 kilo i totalen.
Emil Glad satte nytt personbästa med 7,5 kilo i totalen. Foto: Marina Johansson

Viktiga insatser

Klubben är nöjd med dagen, med resultaten och stämningen.

– Arrangemanget gick bra, men det krävs många hjälpande händer för att kunna genomföra en sån här tävling, säger Mats Nordling, Säffle Atletklubb.

Särskilt klovningen – ändring av vikter, ställningshöjder och passning mellan varje nytt moment – är väldigt betungande under en så lång tävlingsdag, och volontärernas insatser var guld värda.

De som skötte klovningen gjorde en mycket betydelsefull insats.
De som skötte klovningen gjorde en mycket betydelsefull insats. Foto: Marina Johansson

God stämning

Alla deltagare såg ut att trivas i hallen, och hejade solidariskt på varandra från första till sista lyft.

– Det brukar nästan utan undantag vara bra stämning på tävlingarna, alla hjälper och hejar på varandra, även konkurrenter, säger Mats Nordling.

Artikeltaggar

Niklas NordlingSäffleSäffle AKTyngdlyftning

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.