Auktionerar ut gosedjur för en god sak

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Föreningen Medhjältarnas insamling till Barncancerfonden Västra pågår för fullt. Nu auktionerar Monica Johansson på Trone hatts gård ut gosedjurselefanten Fjantus till förmån för insamlingen.

En bror till Fjantus auktionerades ut i samband med insamlingen för två år sedan. Då blev det vinnande budet 700 kronor, men i år hoppas man förstås på en ännu högre summa. Den som köper Fjantus får inte bara ett mysigt kramdjur, pengarna går också till en god sak, nämligen till Barncancerfonden Västra.

– Pengarna går direkt till verksamheten för barn som är drabbade av cancer. Det används till olika aktiviteter och handfast hjälp till barnen och deras familjer, säger Hèléne Agdén, en av medlemmarna i Medhjältarna, föreningen som står bakom insamlingen.

Monica Johansson och Hèléne Agdén med elefanten Fjantus som auktioneras ut till förmån för Barncancerfonden Västra.
Foto: Jenni Jansson

Hoppets hus

På gångavstånd från Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg finns Hoppets hus dit barnen och deras familjer kan komma för att delta i aktiviteter och få samtalsstöd. Där finns också en lägenhet som familjen kan bo i för att komma bort i från sjukhusmiljön, men samtidigt vara nära vården.

– De gör en otrolig insats. Vi har varit där flera gånger och hälsat på och sett hur verksamheten ökar. Vi är en av de största bidragsgivarna, och det känns jättebra, säger Hélène Agdén.

Den som lägger det vinnande budet på gosedjurselefanten Fjantus kommer också att stödja en riktigt god sak. Pengarna går till Barncancerfonden Västras verksamhet.
Foto: Jenni Jansson

Det är Monica Johansson som sytt Fjantus i gosig syntetpäls efter ett mönster hon hittade i en gammal veckotidning från 70-talet. Att bidra till insamlingen tycker hon känns meningsfullt.

– Barn ska inte behöva gå igenom cancer, säger hon.

Barncancergala 27 april

Medhjältarnas insamling pågår för fullt ända fram till Barncancergalan i Säffle 27 april. Genom gåvor från företag, privatpersoner och Swim of hope har man redan fått in en hel del pengar.

– Vi är uppe i cirka 260 000 kronor, men många mer bidrag behövs, säger Hèléne Agdén.

12 mars kommer en buss att rulla iväg till en Färjestadsmatch för alla som skänker minst 5000 kronor och framöver kommer det även att bli bland annat bli livemusik på olika platser i Säffle där publiken får chans att skänka ett bidrag till insamlingen.

– Programmet är ännu inte helt klart, men den som vill ha information kan hålla koll på Medhjältarnas Facebooksida, säger Hélène Agdén.

Där finns också information hur du kan skänka pengar till insamlingen.

Så lägger du ett bud på Fjantus

Budgivningen på Fjantus kommer att ske på Säffle-Tidningens Facebooksida där man skriver sitt bud i kommentarsfältet.

Om du inte har Facebook går det också bra att lägga ett bud genom att skicka ett mejl till kontakt@saffletidningen.se.

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.