Hoppa till huvudinnehållet

Bjuder in till naturupplevelser

Publicerad:
Naturskyddsföreningen presenterar sitt vårprogram. Den här bilden togs vid en utflykt till Djurö.
Naturskyddsföreningen presenterar sitt vårprogram. Den här bilden togs vid en utflykt till Djurö. Foto: Ingen Byline

Under våren bjuder Naturskyddsföreningen varje månad in allmänheten till olika aktiviteter. Det handlar både om vandringar och studiebesök.

13 mars kommer journalisten och föreläsaren Johanna Stål till Säffle för en föreläsning på Silvénska villan om hur man kan göra sin livsstil mer miljö- och klimatvänlig. Som utgångspunkt för föreläsningen är Naturskyddsföreningens årsbok Ett hållbart liv som Johanna Stål har skrivit.

24 april bjuder Naturskyddsföreningen in till ett studiebesök i kommunens växthus som kommer vara fyllt till bredden med alla de blommor som strax ska planteras ut i Säffle centrum. Kommunens parkförvaltning kommer att berätta om sitt arbete och det blir en rundvandring i växthuset.

5 maj blir det en gemensam vandring på Värmlandsnäs, från Åkershus till Vitsand och vidare mot Rosenborg. Leden är cirka fem kilometer lång och Bengt Persson kommer att vara guide.

Avslutas med utflykt

22 maj är det den biologiska mångfaldens dag.

Det uppmärksammas genom en utflykt i Säffle där deltagarna med hjälp av håv utforskar vilka smådjur som lever i grunda vatten.

Vårprogrammet avslutas med en utflykt till Högemon 9 juni.

Det är en åskulle med isälvsavlagring efter istiden, som ligger i ett naturreservat öster om Karlstads flygplats.

Vandringsleden går längs terassformade hyllor och genom tallhedskog. På väg mot Karlstad kommer det även bli ett stopp i Grums för att titta på den enorma Häggvikseken.

I april bjuder Naturskyddsföreningen in till ett studiebesök i kommunens växthus.

På väg mot Högemon blir det ett stopp vid Häggvikseken i Grums.

Naturskyddsföreningen i Säffle arrangerar flera utflykter under våren.

Artikeltaggar

Johanna StålNaturskyddsföreningenNyheterSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.