Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad helg i Töreboda

Publicerad:

Helgen 8-9 mars gick årets upplaga av Svenska Ungdomsmästerskapen och finalen av Svenska Ungdomscupen av stapeln. Det var ett stort gäng förväntansfulla skyttar, ledare och föräldrar från Säffle PK som samlades på lördagsmorgonen för avfärd mot Töreboda.

Alla Säffleskyttar var placerade i samma skjutlag och efter gemensam uppvärmning var det dags att börja tävla. Flera fina placeringar, både individuellt och i lag bärgades. Simon Lander Nordin, som egentligen tävlar i LP 15, fick flytta upp en klass i lagtävlingen och kunde därför ge Säffle PK en andraplats i lag LP 17 P tillsammans med Hugo Wittemyr. Även i LP 11 lag fick Säffle en andraplats genom Ida Svensson och Felix Wennsten. De slutade sexa respektive femma i den individuella tävlingen. Båda syskonen Lander Nordin slutade fyra individuellt i LP 17F respektive LP 15 P. Törebodadebutanten Hugo Fredriksson gjorde bra ifrån sig och slutade med sina 375 p på en 17:e plats, bara en poäng efter Elin Dagoberth på 16:e plats. Bäste Säffleskytt blev Axel Bruce med 379 p, vilket räckte till en 13:e plats i LP13. Hugo Wittemyr slutade på 9:e plats med sina 500 poäng.

Alla aktiva samt ledaren Stefan Wittemyr vid årets upplaga av Svenska Ungdomsmästerskapen och Svenska Ungdomscupen. Stefan Wittemyr, Hugo Wittemyr, Simon Lander Nordin, Axel Bruce, Elin Dagoberth. Främre raden: Hugo Fredriksson, Pernilla Lander Nordin, Ida Svensson, Felix Wennsten.
Alla aktiva samt ledaren Stefan Wittemyr vid årets upplaga av Svenska Ungdomsmästerskapen och Svenska Ungdomscupen. Stefan Wittemyr, Hugo Wittemyr, Simon Lander Nordin, Axel Bruce, Elin Dagoberth. Främre raden: Hugo Fredriksson, Pernilla Lander Nordin, Ida Svensson, Felix Wennsten. Foto: Karin Lander

På kvällen ordnades traditionsenlig tacobuffe, vilket uppskattades av både vuxna och barn.

På söndagen var det final i Svenska Ungdomscupen, där skyttarna kvalat in under höst och vinter. Hugo W och Pernilla var först ut denna dag, då de skjuter 60 skott fr om LP17. Yngre skyttar skjuter 40 skott och fick därför sovmorgon. Pernilla slutade även denna dag fyra. I LP 15P fick Simon kliva upp på pallen som tvåa, 4 poäng efter segraren. Flera av skyttarna vann deltagande i ett träningsläger, som anordnas på Sävsjö skyttecenter. Alla skyttar gjorde bra ifrån sig och det var ett nöjt gäng som styrde kosan hemåt efter avslutade tävlingar.

Simon Lander på silverplatsen.
Simon Lander på silverplatsen. Foto: Karin Lander
Felix Wennsten och Ida Svensson, femma och sexa individuellt, tvåa i lag LP11.
Felix Wennsten och Ida Svensson, femma och sexa individuellt, tvåa i lag LP11. Foto: Karin Lander

Artikeltaggar

SäffleSäffle PKSkytteSportTöreboda

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.