Hoppa till huvudinnehållet

Nya utställningar i Gamla Vattentornet

Publicerad:
Bodil Hedberg Peterson, konstnärlig ledare i Säffle, kan nu berätta om två konstnärer som kommer att ställa ut i Gamla Vattentornet under sommaren och hösten.
Bodil Hedberg Peterson, konstnärlig ledare i Säffle, kan nu berätta om två konstnärer som kommer att ställa ut i Gamla Vattentornet under sommaren och hösten. Foto: Nathalie Forsström

Nu är det klart med två nya utställare till Gamla Vattentornet i Säffle. Samspelet mellan människan och miljön är en sak som de två utställningarna kommer att ha gemensamt.

– Vattentornet är en så unik plats och det blir två platsspecifika utställningar. Utställningarna byggs just för platsen, säger Bodil Hedberg Peterson, konstnärlig ledare i Säffle kommun.

Hon berättar att utställningarna kommer att spegla platsen och Säffle.

– Båda konstnärerna kommer att sätta upp samarbeten under skaparprocessen som kommer att ske under våren, säger Bodil Hedberg Peterson.

Skulptör

Den första utställningen har vernissage den 15 juni, i samband med Jazz & Art by river. Det är skulptören Gunilla Bandolin som kommer att stå för den nya utställningen i Gamla Vattentornet. Gunilla Bandolin är en skulptör som har arbetat med väldigt många utställningar. Ett av hennes mest uppmärksammade offentliga verk är Observatorium, Sickla Udde i Stockholm.

– Hon har gjort många interaktiva verk som skapar möten, säger Bodil Hedberg Peterson.

Det är klart med två nya utställningar i Gamla Vattentornet.
Det är klart med två nya utställningar i Gamla Vattentornet. Foto: Nathalie Forsström

Multimedia

Gunilla Bandolin bor i Stockholm men sitter med i Karlstads konstråd och hon har uppdrag i hela Sverige. Hennes utställning kommer att finnas i Gamla Vattentornet mellan den 15 juni och den 24 augusti.

Den 6 september i samband med Kulturnatten är det dags för nästa vernissage. Det är konstnären Juan delGado som ställer ut.

– Temat för båda utställningarna är samspel mellan människan och miljön men de gör det på väldigt olika sätt. Gunilla Bandolin är skulptör och Juan delGado är multimediakonstnär och jobbar med videoinstallationer och foto, säger Bodil Hedberg Peterson.

Berättelser

Bodil berättar att Juan delGado ofta arbetar med fleråriga projekt och nämner ett exempel på ett projekt där han skapat en plattform på nätet för syriska konstnärer.

– Människors berättelser är ofta centralt, säger hon.

Juan delGados utställning kommer att finnas i Gamla Vattentornet mellan den 6 september och den 6 oktober.

Olika tekniker

Bodil Hedberg Peterson tycker att det känns bra att det är Gunilla Bandolin och Juan delGado som ska ställa ut i Gamla Vattentornet.

– Det är verkligen två väldigt erfarna konstnärer. Vi får också se en bredd när de jobbar med olika tekniker, säger hon.

Artikeltaggar

Bodil Hedberg PetersonGamla vattentornetKonstNöje/KulturSäffleUtställningar

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.