Hoppa till huvudinnehållet

Spännande premiär på bortaplan

Publicerad:

Borta bra men hemma bäst, sägs det. Likaväl är det alltid berikande att tävla på andra ställen utanför den egna hemmabanan – i synnerhet om det är första gången man gör det. I helgen gjorde fem Säffle PK-skyttar sin första tävling på bortaplan. För tre av dem var det dessutom första tävlingen någonsin.

I lördags var det dags för sista deltävlingen i Värmlandscupen. Denna gång tävlades det även om ett extrapris, där varje start innebar en lott. Säffle PK hade 14 skyttar på plats, varav fem stycken gjorde tävlingsdebut utanför hemmabanan. För tre av skyttarna var det första tävlingen någonsin, vilket var extra roligt. Det blev vinst för Säffle PK i herrjunior via Hugo Wittemyr, i LP 11 genom Ida Svensson och i LP 13 genom Elin Dagoberth. I finalen blev Ida bästa sittandeskytt och bäst i LP 11, medan Axel Bruce bärgade finalvinsten till Säffle i LP 13. I både LP 11 och LP 13 var det så gott som klubbmästerskap. Efter avslutad tävling var det dags för utlottning av extrapriset, och den yngsta skytten fick dra den lycklige vinnaren. Wilma Matterud gjorde sitt jobb galant, men här räckte inte turen till, utan hemmaskytten Tommy Nässén vann där. Våra yngsta debutanter har förhoppningsvis många tävlingar framför sig efter en mycket lyckad skyttedag.

Skyttarna som gjorde tävlingsdebut utanför hemmabanan, Anders Alegod och Patrik Wennsten, samt Tyra Englund, Benjamin Ljung och Wilma Matterud som premiärtävlade.
Skyttarna som gjorde tävlingsdebut utanför hemmabanan, Anders Alegod och Patrik Wennsten, samt Tyra Englund, Benjamin Ljung och Wilma Matterud som premiärtävlade. Foto: Karin Lander
Samtliga Säffleskyttar på plats. Mats Johansson, Stefan Wittemyr, Axel Bruce, Hugo Wittemyr, Anders Alegod, Patrik Wennsten, Simon Lander Nordin, Elin Dagoberth, Tyra Englund, Wilma Matterud, Ida Svensson, Benjamin Ljung, Felix Wennsten, Hugo Fredriksson.
Samtliga Säffleskyttar på plats. Mats Johansson, Stefan Wittemyr, Axel Bruce, Hugo Wittemyr, Anders Alegod, Patrik Wennsten, Simon Lander Nordin, Elin Dagoberth, Tyra Englund, Wilma Matterud, Ida Svensson, Benjamin Ljung, Felix Wennsten, Hugo Fredriksson. Foto: Karin Lander

Artikeltaggar

SäffleSäffle PKSkytteSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.