Hoppa till huvudinnehållet

Barncancergalan på Medis närmar sig

Publicerad:
Reporter Jenni Jansson
Jenni Jansson
jenni.jansson@saffletidningen.se

27 april är det dags för årets stora barncancergala i Säffle där föreningen Medhjältarna samlar in pengar till cancersjuka barn. Nu är programmet för dagen i stort sett spikat.

Barncancergalan arrangeras för sjätte året och som vanligt kommer det att bli en fullspäckad dag på Medis med många olika aktiviteter.

På onsdagen hölls ett planeringsmöte på Medis inför Barncancergalan 27 april. På bilden från vänster: Therese Tingberg, Benny Enneby och Lena Andrén från Medhjältarna, galans frontfigur Tim Weghammar, Tommy Lindgren, Medhjältarna, Carina Ruus Berglund, Medis, och Anette Svanelind, Medhjältarna.
På onsdagen hölls ett planeringsmöte på Medis inför Barncancergalan 27 april. På bilden från vänster: Therese Tingberg, Benny Enneby och Lena Andrén från Medhjältarna, galans frontfigur Tim Weghammar, Tommy Lindgren, Medhjältarna, Carina Ruus Berglund, Medis, och Anette Svanelind, Medhjältarna. Foto: Jenni Jansson

Det börjar med en familjedag med dans- och musikuppvisning, pyssel, olika prova-på-aktiviteter, ansiktsmålning, lotterier, ponnyridning, utställningar med mera. Glädjespridarna kommer att bjuda på härlig sång och musik, och många idrottsföreningar deltar på olika sätt.

En nyhet vid årets gala är att Medhjältarna bjuder in till pensionärsfika på eftermiddagen med musikunderhållning med The Hebbe Sisters.

– Vi har alltid satsat på att bjuda in familjer, men vi vill ha med de äldre också, säger Tommy Lindgren i Medhjältarna.

Tim Weghammar, galans frontfigur och årets hjälte, kommer att vara på plats under dagen.

– Jag kommer att gå runt med en bössa och samla in pengar.

Har du varit med på cancergalan tidigare?

– Nej det blir första gången, det ska bli riktigt roligt.

Tim Weghammar - en riktig hjälte

På kvällen väntar som vanligt galabuffé och underhållning. SäffleOperans kör kommer att sjunga och det kommer bland annat att auktioneras ut en hockeytröja från FBK.

Senare på kvällen blir det rockmusik med Otto Nilsson med vänner, Violet Janine och Trigger.

Förra året lyckades Medhjältarna samla i hop 358 000 kronor till Barncancerfonden Västra.

– Vi hoppas komma upp till minst 360 000 kronor i år, säger Benny Enneby.

Om insamlingen

Medhjältarna är en ideell organisation som samlar in pengar till Barncancerfonden Västra, som är en stödförening för barn med cancersjukdomar i västra Sverige.

Pengarna går till att stötta barnen och deras familjer, bland annat genom att finansiera verksamheten på Hoppets hus i Göteborg, där det finns möjlighet att bo i en mer hemlik miljö än på sjukhuset under behandling.

Barncancerfonden Västra besöker också barnen med familjer på sjukhuset, har olika stödgrupper och anordnar årliga aktiviteter som julbord, läger och Lisebergsbesök.

Källa: www.medhjaltarna.se

Hjältar på hockeyresaAuktionerar ut gosedjur för en god sak

Artikeltaggar

BarncancerfondenCancerMedhjältarnaNyheterSäffleTim Weghammar

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.