Dags att prioritera Tingvalla - nu!

Insändare
PUBLICERAD:
Tingvallaskolan är för trångbodd, menar skribenterna.
Foto: Albin Norén

Politiker, kan ni med handen på hjärtat säga att förutsättningarna på Tingvallaskolan är tillräckligt bra?

Elevantalet på Tingvalla har ökat och skolan hyser i dag många fler elever än vad rimligtvis var tänkt när den byggdes. Trångboddheten har till viss del lösts genom att skolan fått lokaler i Hus 5, men både elever och lärare kan intyga att detta inte räcker på långa vägar. Skolan är trång och det pusslas med klasser och fritidsgrupper på grund av lokalbristen.

Vår bestämda uppfattning är att barn och pedagoger inte ges så bra förutsättningar som de borde ha, just på grund av trångboddheten! Och det är inte bara undervisnings- och fritidslokaler som är för få och för trånga. På skolgården är det också trångt med en utemiljö som inte är tillräcklig för att stimulera det stora elevantalet och detta leder tyvärr ofta till bråk.

De äldre barnen vid Hus 5 har ofta korta raster då de inte kan gå ner till stora skolgården. På dessa raster behöver de hålla sig runt Hus 5 och där finns det inte mycket för att stimulera mellanstadiebarn till lek och rörelse.

Gymnastiksalen är ett annat sorgligt kapitel, rektorerna får pussla för att försöka få till tillräckligt med gymnastiktid i en liten, gammal sal.

Med detta sagt så hoppas vi att ni politiker gör ett besök på Tingvalla och tar en ordentlig titt och lyssnar på pedagoger och elever och att ni sedan snabbt tillsammans med Barn- och Utbildningskontoret och SÄBO jobbar fram en åtgärdsplan för Tingvalla som ger effekt redan nästa läsår!

Bekymrade föräldrar

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.