Ny utryckning till tidigare eldhärjade huset i Säffle

Brott & blåljus | Branden på Billerudsgatan
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Vid 16.30-tiden var räddningstjänsten uppe på taket med hjälp av ett höjdfordon och släckte den glödbrand som var orsaken till rökutvecklingen.
Foto: Jenni Jansson
Räddningstjänsten fick vid 16.15-tiden på måndagseftermiddagen åter rycka ut till det flerfamiljshus på Billerudsgatan 32 i Säffle som eldhärjades för en dryg vecka sedan.

– Det var boende som såg att det rök från taket och larmade, berättar räddningsledaren Hans Eriksson.

Enligt Säffle-tidningens reporter på plats ska räddningstjänsten vid 16.30-tiden varit uppe på taket med hjälp av ett höjdfordon och släckt den glödbrand som var orsaken till rökutvecklingen.

– Röken kommer från taket där det börjat brinna, men elden ska inte ha spridit sig till någon av lägenheterna, berättar Eriksson.

Även polisen var larmade till Billerudsgatan.

– Men det kommer inte att bli någon åtgärd från vår sida då det verkar handla om någon form av självantändning, säger polisens pressinformatör Stefan Wickberg.

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.