Hoppa till huvudinnehållet

Anställda och elever bjuds på stadslopp

Publicerad:
Kommunchef Ingemar Rosén, Patrik Otter, Säffle stadslopp, och biträdande personalchef Pamela Dahlin berättar om samarbetet mellan Säffle stadslopp och Säffle kommun.
Kommunchef Ingemar Rosén, Patrik Otter, Säffle stadslopp, och biträdande personalchef Pamela Dahlin berättar om samarbetet mellan Säffle stadslopp och Säffle kommun. Foto: Nathalie Forsström

Nu är det mindre än en månad kvar till den åttonde upplagan av Säffle stadslopp. Precis som förra året erbjuds alla anställda inom Säffle kommun och samtliga kommunens skolelever gratis deltagande i loppen.

Den 25 maj är det dags för Säffle stadslopp. Det är åttonde året i rad som Säffle FF arrangerar den stora folkfesten som lockar både många deltagare och åskådare.

Förra året deltog Säffle kommun i arrangemanget genom att erbjuda alla kommunens anställda samt alla skolelever fritt deltagande i de olika loppen. Den möjligheten kommer att finnas även i år. Säffle kommun går in och sponsrar arrangemanget med 50 000 kronor och i gengäld får alla anställda och alla elever delta gratis.

– Säffle kommun har alltid varit en viktig samarbetspartner, säger Patrik Otter som är ansvarig för Säffle stadslopp.

Friskvårdssatsning

Patrik Otter berättar att förra årets samarbete med kommunen gav resultat och att de kunde se att många utnyttjade möjligheten att delta.

– Vi gjorde det som en friskvårdssatsning. Det är dubbel vinst, vi vill stötta arrangemanget men gör också en friskvårdssatsning, säger kommunchefen Ingemar Rosén.

Han tycker att det är bra att uppmuntra personalen till motion och rörelse. Det finns olika lopp att välja mellan, bland annat det klassiska stadsloppet på tio kilometer eller det lite tuffare Lejonruset med hinder. Det finns också en walkingklass på fem kilometer för den som föredrar att gå. För ungdomar finns det ett lopp på fem kilometer och för de yngsta finns ett lopp som är 1,5 kilometer.

Något för alla

I år presenteras även en nyhet. Det kommer att finnas en löparklass för fem kilometer.

– Det är väldigt positivt. I stadsloppet kan alla delta på sina villkor, säger Ingemar Rosén.

Och även för arrangören är det viktigt att det ska finnas något som passar alla.

– Tanken från början var att det ska vara ett arrangemang där alla ska kunna vara med. Därför har vi olika klasser, säger Patrik Otter.

Sammanhållning

Deltagande i loppet kan också öka sammanhållningen på en arbetsplats.

– Arbetsgrupper anmäler sig ofta tillsammans. Vi ser gärna att man anmäler hela sitt arbetslag och att man peppar varandra, säger Pamela Dahlin, biträdande personalchef.

De senaste åren har deltagarsiffran legat på mellan 700 och 800 personer.

– Vi vill vara med och bidra till att det blir över 1 000, säger Ingemar Rosén.

Många inblandade

Patrik Otter är väldigt glad över att kommunen vill vara med i arrangemanget.

– Det betyder otroligt mycket. Det är också många företag som driver det här och gör en grej av det. Vi ser gärna att fler företag ser värdet av det här, säger Patrik Otter.

Säffle stadslopp är ett stort arrangemang som kräver många funktionärer. Patrik Otter berättar att det är upp till 90 funktionärer igång under tävlingsdagen. Till det kommer mellan 30 och 40 funktionärer från Military Fitness som ansvarar för Lejonruset.

– Säffle FF är huvudarrangör men vi gör ju inte det här själva. Military Fitness håller i Lejonruset och vi har mycket hjälp av Säffle Skidklubb. Vi har också mycket hjälp av näringsliv och kommunen. Utan den hjälpen skulle arrangemanget falla platt, säger Patrik Otter.

Artikeltaggar

Ingemar RosénNyheterSäffleSäffle FFSäffle kommunSäffle stadslopp

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.