Hoppa till huvudinnehållet

Dags för invigning av nya crossbanan

Publicerad:
Johan Hard, läraren Lars Alm, Dennis Lidberg och Marcus Karlsson berättar om arbetet som eleverna har gjort med den nya crossbanan.
Johan Hard, läraren Lars Alm, Dennis Lidberg och Marcus Karlsson berättar om arbetet som eleverna har gjort med den nya crossbanan. Foto: Nathalie Forsström

På söndag är det invigning av den nya crossbanan i Kocklanda. Det är elever vid Herrgårdsgymnasiets bygg- och anläggningsprogram som sedan i höstas har arbetat med att bygga om crossbanan.

Det är ett tiotal elever som har arbetat på crossbanan som helt och hållet har renoverats och byggts om. Nu återstår bara lite finjusteringar och på söndag kan banan invigas på riktigt.

– Bansträckningen, vallarna och säkerhetsanordningarna är klara. Det återstår lite puts och en del vattenjobb, vi ska dränera på några sträckor, säger läraren Lars Alm.

Lars Alm tycker att samarbetet med Säffle Motocrossklubb har fungerat bra och berättar att skolan har samarbeten med fler föreningar. Det är viktigt för eleverna att komma ut och göra riktiga arbeten.

– Det här har varit ett bra jobb för en skola eftersom det är flera olika delar i det. Det är flera kurser som täcks in, säger Lars Alm.

Nu är det snart dags att premiäråka den nya banan.
Nu är det snart dags att premiäråka den nya banan. Foto: Nathalie Forsström

Positivt för klubben

Det är främst elever från årskurs tre som har varit med och jobbat med crossbanan. Eleverna är väldigt positiva till samarbetet med crossklubben.

– Det är positivt både för oss och för föreningen. Vi lär oss mer än vi gör på skolan. Det är väldigt lärorikt, säger Marcus Karlsson.

Lars Alm håller med.

– Det är skarpt läge och då måste det bli rätt, säger han.

Premiär

För Säffle Motocrossklubb har samarbetet varit väldigt värdefullt.

– Det har betytt väldigt mycket. Vi hade aldrig haft ekonomi och resurser att göra det här själva. Vi är väldigt tacksamma. De har gjort ett jättebra jobb, vi är väldigt nöjda, säger klubbens ordförande Mikael Evensson.

Nu är banan besiktigad och på söndag, den 5 maj, är det invigning av banan och dags att premiärköra den. Klubben hoppas på mycket folk.

– Jag tror att väldigt många är åksugna. Vi hoppas även att det kommer många utifrån från andra klubbar. Ett mål med den nya banan att få fler gäståkare, säger Johan Samuelsson, Säffle Motocrossklubb.

Passar alla

Johan tror att den nya banan kommer tilltala många, både stora och små, de som åker snabbt och de som åker lite långsammare.

– Det finns något som passar alla, säger han.

Johan Samuelsson berättar också att en nyhet för säsongen är att man kommer att ha ett speciellt träningstillfälle i veckan för dem som kör quad (fyrhjuling).

Artikeltaggar

HerrgårdsgymnasietLars AlmMotocrossNyheterSäffle kommunSäffle MotocrossklubbSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.