Hoppa till huvudinnehållet

Klart vilka som ska spela rollerna i Chess

Publicerad:
Tobias Norelius, producent på Säffleoperan kunde på måndagen avslöja vilka som ska spela rollerna i Chess i höst.
Tobias Norelius, producent på Säffleoperan kunde på måndagen avslöja vilka som ska spela rollerna i Chess i höst. Foto: Marina Johansson

På måndagen avslöjade Säffleoperan hur rollsättningen i höstens Chess-föreställningar kommer att bli.

– Jag är jättenöjd med resultatet. Det känns som att det kommer bli något alldeles extra i höst, säger Tobias Norelius, producent på Säffleoperan.

Rollen som Anatolij kommer att spelas av Joel Zerpe som är en svensk musikalartist från Gotland. Han har varit med i föreställningar på de större scenerna i både Sverige och Finland och var även stand-in för Peter Jöback i Fantomen på operan. Men i Säffle är Joel kanske främst känd för sin roll i Säffleoperans Skönheten och odjuret 2014 där han spelade Gaston.

Florence kommer att spelas av Elisabeth Rustad.

– Det är en väletablerad musikalartist och en Björn och Benny-veteran som varit med i Chess när den spelades i Göteborg och i Kristina från Duvemåla, berättar Tobias Norelius.

Rollen som Freddie går till Jonas Wåhlin . Också han har haft en roll i Chess tidigare och har medverkat i föreställningar på stora scener runt om i Norden.

Jenny Norén kommer att spela rollen som Svetlana. Jenny har haft flera roller på Wermland Opera, bland annat i Spring Awakening, Parade och Les Misérables.

Säfflebördige Kaj Hagstrand kommer att spela Domaren. Han har varit med i flera av Säffleoperans produktioner tidigare och han har tidigare varit med i Björn och Benny-musikalen Kristina från Duvemåla.

Den ryske KGB-agenten Molokov kommer att spelas av Thomas Kihlström. Tomas är också ett välkänt ansikte på Säffleoperans scen, senast för sin roll som Lazar Wolf i Spelman på taket.

Tobias Norelius är mycket nöjd med rollsättningen.

– Vi har gått efter vår devis att rätt person ska få rollen. Det har varit en lång uttagningsprocess i år där vi haft audition både i Göteborg, Säffle, Karlstad och Malmö. Jag är jättenöjd med resultatet, det känns som att det kommer bli något alldeles extra i höst.

I helgen träffades solisterna och Säffleoperans kör för att sjunga igenom hela musikalen tillsammans.

“Grät när solisterna sjöng“

– Det kändes fantastiskt att få höra allt så här tidigt. Ensemblen satt och grät när solisterna sjöng och mina hår på armarna reste sig! berättar Tobias Norelius.

Kören har övat sedan i februari och i augusti börjar repetitionerna på allvar.

– Vi ska som vanligt ha en sju veckors rep-period. I juni kommer vi påbörja byggnationen av scenografin.

Premiären för Chess blir i oktober och intresset är stort.

– Nu är 80 procent av alla biljetter uppbokade. Det är ett nytt rekord, jag har aldrig varit med om att vi så här tidigt fått så mycket bokade biljetter.

Kommer det att bli extraföreställningar?

– Vi tittar på det, men inget är klart än. Huset är uppbokat efter oss, men vi hoppas kunna lyfta in några extra matinéer, säger Tobias Norelius.

Artikeltaggar

MusikalerNöje/KulturSäffleSäffleoperanTobias Norelius

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.