Hoppa till huvudinnehållet

Dags för årets stora löparfest!

Publicerad:
Snart är det dags för årets upplaga av Säffle stadslopp, där Lejonruset har blivit en stor höjdpunkt.
Snart är det dags för årets upplaga av Säffle stadslopp, där Lejonruset har blivit en stor höjdpunkt. Foto: Jenni Jansson

På lördag smäller det! Då är det dags för årets upplaga av Säffle stadslopp och det förväntas som vanligt bli en stor folkfest.

Hittills har runt 500 personer anmält sig och anmälningarna förväntas fortsätta strömma in ända fram till tävlingsdagen.

– Anmälningsläget är ungefär som det brukar vara. Det är ett bra tryck på Lejonruset framförallt, där finns det en risk att det blir fullt, säger Patrik Otter, Säffle FF, som är ansvarig för Säffle stadslopp.

Barnen startar

Det är även stort intresse för walkingklassen och många har också valt att anmäla sig till den nya klassen, fem kilometer löpning.

Dagen börjar med ett lopp för de allra yngsta. Det är barn födda mellan 2008 och 2014 som springer en och en halv kilometer.

– Vi hoppas att det fortsätter komma in anmälningar, framförallt i barnklassen. Kommunen bjuder alla skolbarn på anmälningsavgiften, säger Patrik Otter.

Snart går starten i årets stadslopp.
Snart går starten i årets stadslopp. Foto: Fredrik Forsström

Publikvänligt

Många av dem som inte själva deltar i något av loppen går ut på stan för att heja på alla stadsloppslöpare och peppa dem som tar sig igenom de olika hindren i Lejonruset.

– Vi vill att många anmäler sig men vi vill även att de Säfflebor som inte medverkar kommer ut och tittar för det finns mycket att titta på, säger Patrik Otter.

Lejonruset som brukar dra en stor publik kommer att vara mer spektakulärt än vanligt då det tillkommer flera nya hinder.

– Det kommer att vara ett armgångshinder i Kanalparken som kommer att höja kvaliteten på eventet ytterligare, säger Björn Richter från Military Fitness som är ban- och hinderansvarig i Lejonruset.

Nya hinder

Björn Richter berättar också om ett nytt hinder i Silvénska parken som bland annat innefattar en hönsgård och en galen tupp. Till det kommer flera andra nya hinder så man kan inte räkna med någon återhämtningssträcka.

Björn Richter vill påpeka att det inte gör något om man inte klarar alla hinder.

– Vi vill ha en tävling där alla känner sig som vinnare och där man kan testa sina gränser. Klarar man inte ett hinder är det bara att springa vidare, säger Björn Richter.

En nyhet för i år är att Gene & Toni kommer att bjuda på underhållning på Stortorget i samband med loppen.

Artikeltaggar

LöpningNyheterSäffleSäffle FFSäffle stadsloppSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.