Hur fult får det vara i Säffle?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Hur länge ska politikerna blunda och låta förfallet i Säffle pågå, undrar skribenten.
Foto: Jenni Jansson

I mars tog jag i en insändare upp hur Säffle har förfulats och gav förslag på förbättringar som enkelt skulle kunna snygga till vårt centrum. Många höll med om min kritik men debatten kom snabbt att handla om hur man kan få folk att slänga papper i papperskorgarna istället för vad kommunen har för ansvar.

Min poäng var att vi i dag med kommunalskatten redan betalar för en service som inte ges till kommuninvånarna. Övergångsskyltar och andra trafikmärken lutar fortfarande åt olika håll, gatljus saknas och den senaste asfalteringen vid övergångsstället vid Boys & Girls är ett praktexempel på slarvigt utfört arbete. Det tog över ett år att få dit asfalt och den är bara utsmetad över betongsten och kantsten utan någon justering. Vart tog yrkesstoltheten vägen?

I Säffle-Tidningen kunde vi läsa att 6 år efter anmälan så hotas fastighetsägarna på Granvägen och i Värmlandsbro av vite om de inte städar upp inom tre månader. Hur kan politikerna blunda för detta i så många år?

Hur lång tid ska det ta innan den eldhärjade fastigheten på Sundsgatan rivs eller skyltfönstren på Sodas gamla lokaler måste åtgärdas? Har fastighetsägaren till hyreshuset med den stängda puben och godisaffären också 6 års respit innan våra folkvalda vaknar? Förfallet med Annelundskolan är ett annat praktexempel på flathet.

Vårt bostadsbolag Säbo investerar både i nybyggnation och uppfräschning av bland annat Vallen vilket är mycket uppskattat och välbehövligt men ni har glömt att måla husgrunderna vilket gör att husen ändå inte ser renoverade ut då flagnad färg och sprickor lyser i ögonen när man passerar på Karlstadsvägen. Hoppas att det åtgärdas innan semestern.

Hur har det blivit så här att ingen verkar göra något ordentligt i Säffle? Är det för att fastighetsägarna inte bor här själva och våra politiker bor långt ut på Näset, Långserud eller Tveta och inte förstår vikten av att ha ett välskött centrum då det är kommunens ansikte utåt?

Min förhoppning är att dessa brister åtgärdas snarast och att helhetsbilden av centrum i fortsättningen kommer att vara rent, snyggt och trivsamt.

Avslutningsvis vill jag ge ett stort tack till alla som var inblandade i rallyt i helgen för ett mycket bra initiativ och det är precis sådana här arrangemang man ska fylla ett trivsamt centrum med.

En gla och go Säfflebo

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.