Hoppa till huvudinnehållet

Zorns fotografier och 30 mil vandringsled

Publicerad:
Reporter Sofie Borg
Sofie Borg
sofie.borg@arvikanyheter.se
På väg till miltändningen på Gammelvala.
På väg till miltändningen på Gammelvala. Foto: Kerstin Herö

Vid Glafsfjorden i väster ligger Värmlands tredje största kommun till ytan, tillika den tredje största staden. Arvika har sin själ i konsten och kulturen och bland annat anrika Ingesunds folkhögskola och Rackstadmuseet ligger i kommunen.

Rackstadmuseet är uppbyggt kring den så kallade Rackengruppen, konsthantverkare som samlades i området kring sjön Racken norr om Arvika och som var verksamma omkring förra sekelskiftet. I sommar kommer utställningen “Zorn som fotograf”, som visar målaren Anders Zorns fotografier, till museet.

Eva Aasum, turistchef i Arvika, tipsar om att besöka hembygdsgårdarna runt om i kommunen och särskilt Brunskogs hembygdsgård.

– Vi har ju mycket ute på Skutboudden i Brunskog. Det är Gammelvala och hantverksmässa under sommaren och det finns ett kafé som har öppet varje dag. Det är ett trevligt utflyktsmål, säger hon.

Men det är inte bara kultur som lockar i Arvika. Det finns idrottsanläggningar för alla smaker och storskogen ligger alldeles inpå knuten.

– Glaskogen är väldigt trevlig, det finns 30 mil vandringsled. Men det finns också en kortare kulturstig på fem kilometer där man kan gå och ta en fika eller hyra en kanot för en halvdag, säger Eva Aasum.

Artikeltaggar

ArvikaBrunskogGlafsfjordenNyheterRackstadsmuseetSommar

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.