Hoppa till huvudinnehållet

Tre SM-medaljer till Säffle PK

Publicerad:
Prispall juniorer; fr vänster Simon Lander Nordin, Pernilla Lander Nordin, Helmer Nilsson.
Prispall juniorer; fr vänster Simon Lander Nordin, Pernilla Lander Nordin, Helmer Nilsson. Foto: Karin Lander

Två guld och ett silver blev resultatet för Säffle PK i årets SM i nationellt skytte. Precisions- och fältskyttedelen avgjordes i Gävle under torsdagen.

Det var både vatten och medaljer som regnade över Säffle PK:s duktiga juniorer under torsdagens tävling i precision. Simon och Pernilla Lander Nordin gjorde om förra årets bedrift att ta hem lagguld, i år bara 2 poäng under det svenska rekordet. Efter en överlägsen grundomgång fick Salems PK se sig besegrade med 53 poäng.

Syskonkamp

Båda syskonen gjorde en mycket stark grundomgång, där spänningen låg i den inbördes kampen. Ytterligare två juniorer sköt i första skjutlaget, men de var aldrig i närheten av syskonen. Simon började starkast, han sköt den enda 50-poängaren bland samtliga juniorer, dessutom sin första fullträff på tävling.

Simon ledde de fyra första serierna men Pernilla kämpade sig ikapp och när sjunde och sista omgången var avslutad hade de båda 327 poäng. Därefter följde en lång väntan på övriga skjutlags resultat.

Tredje raka SM-guldet

Närmaste konkurrent hade 318 poäng, så det var med en betryggande ledning syskonen ställde sig i final. Även här turades de om att ha bästa serien, men med 48, 43, 47 mot Simons 44, 48, 44 vann Pernilla med 2 poäng och tog därmed sitt tredje raka SM-guld. Simon tog sin första individuella SM-medalj som blev ett silver. Tretton juniorer kom till start och 10 skyttar gick till final. Värmland fick dessutom ytterligare medaljer denna kväll, genom Lennart Carlsson, Fryksdalens PK, som tog silver i precision veteran yngre och Hagfors-Uddeholms PK som vann lagguld i fält A.

Artikeltaggar

GävleSäffle PKSkytte

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.