Hoppa till huvudinnehållet

Motocrossdagar som väcker intresse

Publicerad:
Det var andra gången som Tim från Värmlandsnäs kom för att prova på att köra motocross.
Det var andra gången som Tim från Värmlandsnäs kom för att prova på att köra motocross. Foto: Serafia Olausson

Motocross är en av världens mest psykiskt och fysiskt krävande sporter och under två tillfällen har sommarlovsbarn i Säffle fått prova på sporten.

I sommar har Säffle Motocrossklubb anordnat prova-på-dagar för barn mellan 6 till 15 år som är intresserade av att testa på att köra motocross. Sommarlovsaktiviteten har varit populär.

– Det har nog väckt ett intresse hos många och det verkar som att det är en del som vill fortsätta. Det är ju lite det som är meningen med att vi anordnar sådana här dagar - att man ska få upp ögonen för motocross, menar Mikael Evensson som är ordförande i Säffle Motocrossklubb.

Det var andra gången som Tim från Värmlandsnäs kom för att prova på att köra motocross.
Det var andra gången som Tim från Värmlandsnäs kom för att prova på att köra motocross. Foto: Serafia Olausson

Krävande sport

Motocross är en fartfylld sport som kräver mycket både fysisk och mental styrka.

– Det är en av världens tuffaste sporter och man måste vara väldigt uthållig, eftersom man har så hög puls under så lång tid. När jag kör har jag en snittpuls på 180 under en halvtimme och en maxpuls på 190, menar Johan Samuelsson som är aktiv i föreningen.

"Spännande och roligt"

Det var många barn med föräldrar som hittade till motocrossbanan i ett soligt Kocklanda inför sommarens sista prova-på-dag. Tim, som bor med föräldrarna på Värmlandsnäs, var förväntansfull inför dagens motocrosstur.

– Jag var här förra gången också och kom hit i dag igen. Det är väldigt roligt och spännande, säger Tim upprymt samtidigt som han gör sig redo för att köra motocrossen en andra gång.

Viktor Johansson var lite nervös innan, men det visade sig bli en lyckad motocrosstur.
Viktor Johansson var lite nervös innan, men det visade sig bli en lyckad motocrosstur. Foto: Serafia Olausson

På plats fick barnen skyddsutrustning och en motocross som är anpassat för deras ålder och sedan körde de fritt i tio minuter på en del av motocrossbanan. Viktor Johansson var lite nervös innan, eftersom att var det första gången, men det blev en lyckad tur.

- Det var jätteroligt, säger Viktor när han klev av motocrossen.

Mikael Evensson instruerar Tim inför motocrossturen.
Mikael Evensson instruerar Tim inför motocrossturen. Foto: Serafia Olausson

Den som är intresserad av att prova på att köra motocross kan höra av sig till föreningen och motocrosscyklar och skyddsutrustning finns för uthyrning.

Barn i åldrarna 6 till 15 år kom till sommarlovsaktiviteten i Kocklanda.
Barn i åldrarna 6 till 15 år kom till sommarlovsaktiviteten i Kocklanda. Foto: Serafia Olausson

Artikeltaggar

MotocrossSäffleSäffle MotocrossklubbSommarSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.