Hoppa till huvudinnehållet

Återträff med tennis i Långserud Open

Publicerad:

Man anordnar skol- och konfirmationsträffar med mera – varför skulle man inte kunna ordna revivals med sporttema? Så resonerade Karl Olsson, Långserud och Martin Jonasson, Bäckefors. De möttes i bordtennishagen och det finns fler sportkopplingar på andra sätt bland de 16 som nyligen träffades för att mötes i tennisturneringen Långserud Open.

Hettan var smått omänsklig, eller runt trettio grader. Det tog hela åtta timmar att spela en dubbel- och en singelturnering på hard court. Först spelades dubbel och i den ena gruppen fanns bröderna Erik och Rickard Sjöö. Det blev ingen vinst men bra spel och stundtals riktigt vassa servar.

Diana Davidsson spelade och vann.
Diana Davidsson spelade och vann. Foto: Kjell Olsson

Dubbelspel

Från samma grupp gick Karl Olsson, Långserud, tillsammans med Christoffer "Totta" Bryntesson till final. I den andra gruppen fanns bland annat bröderna Erik och David Axelsson, Säffle. De vann två matcher men föll mot slutsegrarna Martin Jonasson och Johan Mattsson, Bäckefors. Bröderna Axelsson vann dock spelet om tredjeplatsen. Även Martin Johansson och Mikael Johansson deltog i dubbelspelet i olika par.

Alla deltagare från Säffleområdet och Dalsland samlade till tennisturnering som ett sportigt hemvändartema.
Alla deltagare från Säffleområdet och Dalsland samlade till tennisturnering som ett sportigt hemvändartema. Foto: Kjell Olsson

Wild card uteblev

I finalen var Bäckeforsparet bäst och vann över Karl Olsson och Christoffer Bryntesson. Alla Säfflekillarna deltog i singeln och det var Karl Olsson som gick längst med en plats i finalen mot Daniel Gustafsson, Åmål. Den sistnämnde kunde vinna genom ett varierat och säkert spel. Det varma vädret slet hårt på alla spelare men Magnus Johansson, Säffle, såg till att det fanns mat och dryck på plats. En flickmatch spelades och där vann Diana Davidsson från Säffle över Johanna Gustafsson, Järbo.

– Vi hade bjudit in ett "wild card" genom Niklas Edin, curlingmästaren, men han sträckte ryggen i träningstennisspel, sade Karl Olsson efter prisutdelningen.

Finalparet i singel. Till vänster segraren Daniel Gustafsson, Åmål, samt tvåan Karl Olsson Långserud.
Finalparet i singel. Till vänster segraren Daniel Gustafsson, Åmål, samt tvåan Karl Olsson Långserud. Foto: Kjell Olsson

Välgörenhet

Nämnas kan att vandringspriset i dubbel har bakgrund i en större bordtennisturnering i Kongsvinger, Norge.

– Den vill vi alla ha, mumlades det efteråt.

Turneringens överskott skänktes till Hela Människan RIA i Karlstad.

Diana Davidsson och Johanna Gustafsson fick en pokal vardera. Diana segrade.
Diana Davidsson och Johanna Gustafsson fick en pokal vardera. Diana segrade. Foto: Kjell Olsson

Artikeltaggar

LångserudLångserud OpenSportTennis

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.