Hoppa till huvudinnehållet

Förlorade i sista minuten

Publicerad:
Reporter Marina Drake
Marina Drake
marina.drake@saffletidningen.se

Varje minut kan bjuda på avgörande ögonblick i en fotbollsmatch. I fredags kväll fick Säffle FF2 känna av det på ett snöpligt sätt när Ämterviks FF vann i sista minuten, efter en match som krängde mellan två viljestarka lag.

Hemmaspelande ÄFF inledde matchen med ett effektivt spel och satte första målet efter tio minuter, signerat före detta landslagsspelaren Christian "Chippen" Wilhelmsson. Bara två minuter senare utökade laget till 2–0 med mål av Simen Gravdal. Det skulle visa sig bli en målintensiv första halvlek; i 29:e minuten fick ÄFF in sitt tredje mål genom Linus Nilsson. Med 3–0 kanske ÄFF slappnade av för mycket och bjöd in motståndarna i matchen. Sista kvarten innan paus hann nämligen Säffle FF stå för en imponerande reducering; Sebastian Lundqvist spräckte lagets nolla i 41:a minuten, och bara sekunder senare fick även Adam Hjertén göra mål för laget. 3–2 till ÄFF i pausen.

Andra halvlek innebar ett fullt ställningskrig, men det var Ämterviks FF som tog hem det hela i allra sista minuten.
Andra halvlek innebar ett fullt ställningskrig, men det var Ämterviks FF som tog hem det hela i allra sista minuten. Foto: Fredrik Finnebråth

Stärkta av uppsvinget i slutet av första halvlek var det ett betydligt alertare och starkare Säffle FF som kom in på planen efter paus. I 54:e matchminuten kvitterade Säffle FF genom divisionens skyttekung Sebastian Lundquist. Då tändes den extra kämpaglöden hos bägge lag och fullt krig om bollen uppstod. Det var en viljornas kamp och det oavgjorda resultatet stod sig länge – men bara nästan hela matchen ut. ÄFF gjorde en ompositionering som skulle visa sig bära frukt. I allra sista minuten fick Chippen in bollen i mål och satte segern om 4–3 till Ämterviks FF. En sådan match där bägge lag krigade för fullt, men det var Ämtervik som drog det längsta strået denna gång.

Helgens förlust till trots leder Säffle FF 2 fortfarande serien.
Helgens förlust till trots leder Säffle FF 2 fortfarande serien. Foto: Fredrik Finnebråth

Nästa match för Säffle FF2 blir på söndag, då man tar emot Fiskeviks IF hemma på Sporthälla.

Simen Gravdal jublar efter sitt mål.
Simen Gravdal jublar efter sitt mål. Foto: Fredrik Finnebråth

Artikeltaggar

Christian "Chippen" WilhelmssonFotbollSportSäffleSäffle FFVästra ÄmtervikÄmterviks FF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.