Hoppa till huvudinnehållet

Arbetsmarknaden i fokus

Publicerad:
Petra Andersson, arbetsmarknadskonsulent, Stina Höök (M), regionråd och ordförande för regionala utvecklingsnämnden, Nina Andersson, arbetsmarknadskonsulent, och Sanna Bertilsson, chef för arbetsmarknadsenheten, träffades för att prata arbetsmarknadsfrågor.
Petra Andersson, arbetsmarknadskonsulent, Stina Höök (M), regionråd och ordförande för regionala utvecklingsnämnden, Nina Andersson, arbetsmarknadskonsulent, och Sanna Bertilsson, chef för arbetsmarknadsenheten, träffades för att prata arbetsmarknadsfrågor. Foto: Nathalie Forsström

På fredagen besökte regionrådet och regionala utvecklingsnämndens ordförande Stina Höök (M) arbetsmarknadsenheten i Säffle. Syftet var att prata om hur arbetsmarknadssituationen ser ut i Säffle.

Region Värmland har dragit igång ett arbete med Värmlands nya utvecklingsstrategi med blickfånget på 2040. En av de viktiga frågorna i Värmlandsstrategin kommer att vara hur de som står långt från arbetsmarknaden ska komma in i arbete och klara egen försörjning. Det är bakgrunden till Stina Hööks besök i Säffle.

På arbetsmarknadsenheten träffade hon Sanna Bertilsson, chef för arbetsmarknadsenheten, samt arbetsmarknadskonsulenterna Nina Andersson och Petra Andersson.

Finns problem

Stina Höök vill vara ute i verksamheter så mycket som möjligt.

– Jag får veta hur problemen ser ut och vi pratar också om vad regionens roll ska vara, säger Stina Höök.

Under besöket pratade de bland annat om att det idag finns stora problem med att allt för många människor, i flera värmländska kommuner, däribland Säffle, står utanför arbetsmarknaden.

Viktigt besök

Besöket var viktigt för Stina Höök men också för arbetsmarknadsenheten.

– Det är jätteviktigt att vi får informera om hur det ser ut och det är viktigt att det finns politiker som engagerar sig, säger Nina Andersson, arbetsmarknadskonsulent.

Artikeltaggar

ArbeteNyheterPolitikRegion VärmlandSäffleStina Höök

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.