Störst värdeökning på värmländska bostadsrätter

Ekonomi
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Priset på värmländska bostadsrätter steg med hela 16,9 procent under juni, juli och augusti i år. Det är den största ökningen i hela landet enligt färska siffror från Mäklarstatistik.

Ökningen kan jämföras med en ökning på 2 procent i riket som helhet. I Värmland är det Hammarö som sticker ut med en uppgång på hela 34,3 procent till ett kvadratmeterpris på 20 000 kronor. Även i Karlstad steg priserna kraftigt, upp 9,3 procent till 24 800 kronor per kvadratmeter.

– Det är verkligen högtryck på den värmländska bostadsmarknaden. Utvecklingen påverkas framförallt av det stora intresset för nyproducerade bostadsrätter på Hammarö och att efterfrågan på villor i Karlstad är betydligt större än utbudet, säger Thobias Green, kontorschef på Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande.

De värmländska villapriserna pekar också uppåt. På tre månader är ökningen 4,7 procent, mer än dubbelt så mycket som riksgenomsnittet på 2,1 procent.

I Karlstad är genomsnittspriset på en villa nu 2,8 miljoner kronor, på Hammarö 3,1 miljoner kronor vilket är högst i Värmland. Minst kostar villorna i Munkfors med 510 000 kronor i snittpris.

Statistiken baseras på försäljningen av 1021 värmländska bostadsrätter och villor under perioden juni, juli och augusti 2019.

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.