Hoppa till huvudinnehållet

Succéstart för satsningen på Ekenäs

Publicerad:
Reporter Nathalie Forsström
Nathalie Forsström
nathalie.forsstrom@saffletidningen.se
Det blev en lyckad start för den nya restaurangen på Ekenäs. Det har även gått bra för campingen och gästhamnen i sommar.
Det blev en lyckad start för den nya restaurangen på Ekenäs. Det har även gått bra för campingen och gästhamnen i sommar. Foto: Marina Johansson

Den nya restaurangen på Ekenäs har fått en bra start. Det har varit mycket tryck på både restaurang, camping och gästhamn under sommaren och entreprenören Royne Karlsson är mycket nöjd när han summerar säsongen.

– Jag är generöst glad, det är på gränsen till magiskt. Jag trodde att det skulle bli bra men att det skulle bli så här bra kunde jag inte drömma om, säger Royne Karlsson som driver restaurangen, gästhamnen och campingen på Ekenäs.

Det har kommit mycket folk till restaurangen och det är också många som har valt att övernatta på campingen eller med båten i gästhamnen. Såväl camping som gästhamn har flera gånger varit helt fullbelagda.

– Campingen har blivit jättebra med alla ställplatser och ansiktslyftet, säger Royne Karlsson.

Vill ha fler stugor

Till restaurangen har det kommit såväl Säfflebor som turister och det har kommit in bokningar av större sällskap som till exempel haft företagsfester eller firat familjehögtider.

Det har också varit stor efterfrågan på boende.

– Det är lite synd att det inte finns fler stugor för de är väldigt bra uthyrda, säger Royne Karlsson.

Han är glad över att han fick chansen att vara med och starta upp restaurangen och tycker att allt har rullat på väldigt bra i sommar.

– Jag är glad över att vi har kunnat anställa så många från Värmlandsnäs. Det är sju stycken från Värmlandsnäs som har jobbat här, säger han.

Blickar framåt

Restaurangen stänger för säsongen sista helgen i september med en kräftskiva där Ingvar Karlsson står för underhållningen. Men redan nu börjar Royne blicka framåt mot nästa säsong som drar igång i maj nästa år.

– Nu måste vi utveckla. Jag har varit och köpt en stor vedeldad badtunna. Vi planerar också att utöka boendet, det är en bristvara för dem som inte kommer med husvagn eller båt, säger han.

Räksmörgåsar

Under hösten kommer det att byggas en boulebana.

– Vi måste ha aktiviteter.

Även när det gäller mat och dryck kommer det att hända saker. Royne har inlett ett samarbete med Häljeruds bageri som ska leverera tekakor.

– Vi kommer att ha en god räksmörgås som signum för Ekenäs, säger han.

Lokal mat

Royne har också knutit kontakt med ett lokalt bryggeri i Kristinehamn som tillverkar öl och must. Han vill gärna komma i kontakt med fler lokala producenter.

– Jag är intresserad av lokalproducerad mat och lokala produkter.

Artikeltaggar

EkenäsEkenäs gästhamnNyheterNäringslivRoyne KarlssonVärmlandsnäs

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.