Hoppa till huvudinnehållet

Royne presenterar vision för Ekenäs

Publicerad:
Reporter Nathalie Forsström
Nathalie Forsström
nathalie.forsstrom@saffletidningen.se
Royne Karlsson visar upp visionen för Ekenäs. Det är Göran Johansson som har ritat den.
Royne Karlsson visar upp visionen för Ekenäs. Det är Göran Johansson som har ritat den. Foto: Nathalie Forsström

Säsongen är snart slut för restaurangen och campingen på Ekenäs. Men redan nu har Royne Karlsson börjat planera inför nästa säsong. På tisdagen visade han upp sin vision för kommunen.

Royne Karlsson som driver Ekenäs restaurang och camping är väldigt nöjd över den första säsongen och tycker att det har varit en kanonsommar.

– Jag är generöst glad, det är på gränsen till magiskt, säger han.

Nu blickar han framåt och han har många idéer om hur han vill utveckla området vid Ekenäs hamn ytterligare. På tisdagen besökte han kommunhuset för att visa upp sin vision över Ekenäs. Mycket av det är redan på gång.

Nyheter

Royne Karlsson berättar om hur det nu ska byggas en flotte, en boulebana, en volleybollplan och en bastu inför nästa säsong. En badtunna är redan på plats och det ska även finnas en kryddodling.

Royne Karlsson berättar att han gärna vill att Ekenäs blir ett utflyktsmål för motorcyklister. Därför har han nu inlett ett samarbete med ett bageri för att kunna servera räksmörgåsar.

– Vi kommer att ha en god räksmörgås som signum för Ekenäs, säger han.

Vill ha fler stugor

Royne Karlsson vill ha hjälp av kommunen med att bygga en mast för att förbättra internet- och telefontäckningen. Han skulle även vilja att det fanns fler stugor eftersom intresset för dem har varit stort.

När det gäller restaurangens meny så kommer han att jobba med att utveckla den och ta in synpunkter.

– Jag vill ha mer närproducerad mat, säger han.

Succéstart för satsningen på Ekenäs

Artikeltaggar

EkenäsEkenäs gästhamnNyheterNäringslivRoyne KarlssonSäffle kommun

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.