Hoppa till huvudinnehållet

Oscar slog nordiskt ungdomsrekord

Publicerad:
Reporter Marina Drake
Marina Drake
marina.drake@saffletidningen.se

Säffle Atletklubbs unge medlem Oscar Svanström deltog i fredags i ungdoms-och juniorupplagan av Nordiska mästerskapen i styrkelyft, som avgjordes i Videbaek i Danmark. Han slog inte mindre än tre rekord: ett svenskt och två nordiska.

Oscar Svanström tävlar i klassiskt styrkelyft, vilket betyder att man tävlar utan utrustning.

Oscar Svanström från Åmål, medlem i Säffle Atletklubb, imponerade på Ungdoms-och junior-NM i Danmark.
Oscar Svanström från Åmål, medlem i Säffle Atletklubb, imponerade på Ungdoms-och junior-NM i Danmark. Foto: Säffle Atletklubb

Hans resultat blev så bra att han slog rekord i samtliga tre grenar. I knäböj tog Oscar 160,5 kilo, vilket blev nytt nordiskt ungdomsrekord. I bänkpress tog han 95,5 kilo, vilket var svenskt ungdomsrekord. Sist men inte minst blev det också 193 kilo i marklyft, vilket även det blev nytt nordiskt ungdomsrekord. Så även hans totalresultat om 446 kilo: nordiskt ungdomsrekord i Oscars viktklass, 59 kilo. Ungdom är man i tävlingssammanhanget till och med 18 år.

Oscar var tyvärr ensam deltagare i sin viktklass. Hans tävlingsresultat i knäböj respektive marklyft var båda 0,5 kilo tyngre än hans tidigare personbästa.

Artikeltaggar

DanmarkOscar SvanströmSportSäffle AK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.