Hoppa till huvudinnehållet

Oavgjort mot IFK Ås

Publicerad:

I lördags var det en historisk dag på Sporthälla, när SK Sifhällas A-lag spelade sin allra sista match på hemmaarenan innan klubben upphör i sin nuvarande form. Man gjorde det mot IFK Ås och matchen slutade 1–1, men det var mycket tack vare målvakten Emil Karlsson som det inte slutade med nederlag.

Sifhälla hade tidigare fått beskedet av Värmlands Fotbollförbund att de inte skulle få tävla om kvalplatsen till trean på grund av sammanslagningen med Säffle FF, som kommer att ske inför nästa säsong. Kanske satte den vetskapen sitt avtryck i spelet, för energi och fokus var inte på topp fastän kämpaglöden fanns där. Ås var i fin form och ägde mycket boll, även om första halvlek var en spelmässigt jämn historia.

SK Sifhälla var inte i sin bästa form medan Ås var mycket spelskickliga, så ett oavgjort resultat är tränaren Andreas Svärd nöjd med i sammanhanget.
SK Sifhälla var inte i sin bästa form medan Ås var mycket spelskickliga, så ett oavgjort resultat är tränaren Andreas Svärd nöjd med i sammanhanget. Foto: Marina Johansson

Slut på sviten

I 26:e minuten spräckte Ås nollan genom Milan Krivokapic. Det var det första mål som Sifhälla släppt in på länge: närmare bestämt 511 matchminuter. Sju minuter senare kvitterade Sifhälla genom Johan Vintfjärd.

Resultatet 1–1 stod sig till paus, och i andra halvlek visade det sig att målvakten Emil Karlsson skulle bli matchens hjälte. Gång på gång stod han för flera kanonräddningar när Ås såg ut att ta en uppenbar ledning; kanske framför allt när han befann sig långt utanför straffområdet men sprang i kapp bollen och räddade den med handen uppe i ribban.

– Han fick verkligen briljera, berömmer tränaren Andreas Svärd.

Visst fanns det känslor i luften när laget spelade sin allra sista match hemma på Sporthälla.
Visst fanns det känslor i luften när laget spelade sin allra sista match hemma på Sporthälla. Foto: Marina Johansson

"Helt okej"

SK Sifhälla hade även de någon mer målchans, men att matchen slutade oavgjort är Andreas Svärd nöjd med under omständigheterna.

– Ska jag vara riktigt ärlig är jag mest nöjd över att vi inte fick stryk. Att förlora hemma i allra sista matchen på Sporthälla hade inte varit roligt. Att spela oavgjort känns helt okej, för vi gjorde ingen bra insats medan Ås var väldigt bra.

Svärd berömmer också domaren Andreas Persson och hans assistenter Jakob Elfström och Johan Welén för bra insatser i matchen.

"Jag är en känslomänniska och det blir väldigt känslosamt att veta att det är den sista match man spelar som klubb på sin hemarena", säger Andreas Svärd.
"Jag är en känslomänniska och det blir väldigt känslosamt att veta att det är den sista match man spelar som klubb på sin hemarena", säger Andreas Svärd. Foto: Marina Johansson

Var det någon "sista natten med gänget"-känsla runt matchen?

– Ja, det måste jag ju säga att det var. Jag är en känslomänniska och det blir väldigt känslosamt att veta att det är den sista match man spelar som klubb på sin hemarena. Med det sagt så tror jag verkligen jättemycket på den nya klubben och det verkar som att alla vill följa med i den, vilket känns väldigt lovande.

Det blev en tungrodd match när man visste att man inte skulle få möjlighet att kvala till trean.
Det blev en tungrodd match när man visste att man inte skulle få möjlighet att kvala till trean. Foto: Marina Johansson

Kavajmatch

Att inte ha förlorat på åtta matcher ger en stolthetskänsla att ta med sig i slutspurten. På lördag spelas den allra sista seriematchen för laget. Då möter man Torsby IF, som redan är klara för division 3, i vad man kallar "kavajmatchen".

– Vi ska åka dit finklädda, i kavaj eller kostym, för att hedra att det är vår sista match.

Följer med gör givetvis även Mister Sifhälla själv, Sonny Olsson, som varit klubbens alltiallo och eldsjäl i närmare 50 år, samt hans fru Solveig.

– Hon ska göra matlådor åt oss. Jag hoppas att många vill följa med oss och titta på matchen. Vi ska försöka göra en så fin avslutning som möjligt, även rent sportsligt såklart, avslutar Andreas Svärd.

Artikeltaggar

Andreas SvärdFotbollIFK ÅsSäffleSK SifhällaSportSporthälla IP

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.