Hoppa till huvudinnehållet

Klart för Chess-premiären

Publicerad:
Elisabeth Rustad, här tillsammans med delar av ensemblen, gör en av huvudrollerna i Chess.
Elisabeth Rustad, här tillsammans med delar av ensemblen, gör en av huvudrollerna i Chess. Foto: SäffleOperan

På lördag kväll är det premiär för Chess på SäffleOperan.

– Har vi som semiprofessionellt teaterhus tagit oss vatten över huvudet? Nej, efter vad jag sett och hört den här veckan känns det väldigt bra.

Det säger producenten Tobias Norelius efter de sista förberedelserna inför lördagens premiär. I onsdags var det genomdrag och i ledningsteamet var man så nöjda att hela ensemblen fick ledigt på torsdagen.

– Men det var i första hand för att alla skulle få vila sina röster. Chess är ett krävande verk och det gäller att vila rösterna, förklarar Tobias Norelius.

Kaj Hagstrand, tillbaka på SäffleOperans scen där han i princip är uppvuxen, spelar domaren i Chess.
Kaj Hagstrand, tillbaka på SäffleOperans scen där han i princip är uppvuxen, spelar domaren i Chess. Foto: SäffleOperan

På fredagen samlades man igen för att genomföra genrepet inför en fullsatt salong.

– Det har varit ganska hektiskt den senaste tiden men jag får ändå säga att vi hela tiden legat bra till. Vi kunde ju tidigt börja med förberedelserna och det har gjort att vi hela tiden har haft bra koll på läget, säger Tobias Norelius.

Berätta - hur ser det ut och hur låter det?

– Väldigt bra! Både solister och ensemblen låter väldigt bra. Jag känner mig trygg och kommer både att njuta och vara stolt. Det ser ut att bli en riktigt snygg och bra föreställning och det ska bli roligt att höra vad publik och press tycker.

Det ryktas om att upphovsmakarna Benny Andersson och Björn Ulvaeus ska komma till Säffle och se föreställningen.

– Det enda jag vet är att de kan dyka upp när som helst men att det inte blir i premiären. De har följt oss under hela processen och har sagt att de tänker komma hit och titta vid något tillfälle, berättar Tobias Norelius.

SäffleOperan blir det tredje teaterhuset i världen som får möjligheten att spela den nya omarbetade versionen av föreställningen. Musikalen är skriven av Benny Andersson, Tim Rice och Björn Ulvaeus och den svenska bearbetningen, som är gjord av Lars Rudolfsson, hade premiär i Sverige 2002.

De sex huvudrollerna i SäffleOperans uppsättning görs av Joel Zerpe, Elisabeth Rustad, Jonas Wåhlin, Jenny Norén, Kaj Hagstrand och Thomas Kihlström.

Artikeltaggar

ChessMedborgarhusetMusikSäffleSäffleoperanTeaterTobias Norelius

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.