• måndag
  1 juni
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Skandal att ost inte är gratis nuförtiden

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Jag blir så jävla trött på dessa plusostar!
Ja ni vet, plusostar. Som man till skillnad från vanlig ost måste betala för.

Man ser det överallt på nätet numera. Reklam om att osten finns, man klickar på länken och så visar det sig att man måste BETALA för att få äta den. Precis som när man får ett gratis smakprov i butiken och likt förbannat har osten en prislapp när man tar den ur kylen. Varför ens lägga ut reklam om produkten kostar pengar att köpa? Det tycker jag faktiskt är riktigt dåligt, att locka folk så där. Bara ett sätt att lura konsumenten för att själv tjäna pengar. Utnyttja att folk vill äta ost, usch!

Slopa snacket om att det kostar pengar att tillverka osten och att alla som är med och gör den ska ha lön. Är inte ost en mänsklig rättighet? Alla måste ju äta. Vi betalar ju redan moms på maten, borde inte det täcka alla kostnader och ge ett överskott så att jag som konsument kan få min ost gratis? All mat borde redan vara min att plocka på mig fritt eftersom jag betalar skatt.

Är det inte klassförakt också, att ta betalt för ost? En månadsförbrukning kostar säkert hundra kronor. Ska bara folk som har en hundring kvar efter skatt få äta ost? Fy fan för kapitalismen!

Tänk om jag blir sugen på ost i en annan stad? Kanske en sort som inte finns hemma och i en butik jag inte brukar handla i. Borde jag verkligen behöva betala för den då? Jag köper den ju inte i vanliga fall.

Det finns många ostar som jag tycker verkar goda, och så går de inte att äta. För då måste man betala för dem. Synd.

Förr var maten alltid gratis att äta. Jag kan i alla fall inte minnas att jag någonsin betalade för någon mat när jag var liten. Och varför skulle någonting någonsin behöva förändras? Jag tänker i alla fall inte göra det.

Vissa saker skulle butikerna faktiskt tjäna på att ge bort till kunderna. Det är bra reklam för dem. Ost är en typisk sådan grej, i alla fall den typ av ost som jag vill ha och när jag blir sugen på det.

Jag tänker inte handla någon mer ost så länge som jag måste betala för den. Nu kan jag aldrig mer laga lasagne och det är helt och hållet butikernas fel.

Fan vad upprörd jag blir! Nu ska jag lugna ner mig med en macka. Någon som kan ge mig en skiva ost? Jag kan inte äta annars.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.