Hoppa till huvudinnehållet

Uppskattat musikcafé med Timmie

Publicerad:
Säffle-Tidningen
redaktion@saffletidningen.se
Timmie Spångberg bjöd på gamla godingar som fick publiken att gnola med.
Timmie Spångberg bjöd på gamla godingar som fick publiken att gnola med.

När SPF Seniorerna Säfflebygden hade månadsträff stod Timmie Spångberg för musikunderhållningen.

När ordförande Carleric Schlegel hälsat Timmie Spångberg och ett trettiotal förväntansfulla seniorer välkomna till Kulturhuset Silvénska villan för SPF:s månadsträff i oktober, gav han ord och ton till den unge lovande musikern Timmie Spångberg. För 3-4 år sedan låg Timmie på Värmlandstoppen så mycket som tre gånger! I våras gick han ut musikprogrammet på Sundstagymnasiet. Under hösten har han haft och kommer att ha flera spelningar. Även en musiker behöver äta så i januari 2020 påbörjar Timmie en kockutbilning.

Alla visor sjöng Timmie till eget gitarrackompanjemang och inledde med en visa av Karin Boye. Sen följde en engelsk låt och det blev också ett par Elvis Presley-låtar som "Burning Love" och "That’s alright" som är från 1954. Timmie väljer med förkärlek låtar och visor från 60-talet som "Lyckliga gatan", "Dream Lover" och "När solen färgar juninatten". Den senare har Torleif Styffe skrivit text till och när Sven-Erik Magnusson senare tonsatte den, blev den en succé.

På Timmies repertoar stod också "Jag hade en gång en båt" av Cornelis Vreeswijk, "Leende guldbruna ögon" och "I natt jag drömde", den senare också översatt av Cornelis Vreeswijk.

Flera visor kändes igen av åhörarna och då gnolade många med.

Timmie har också skrivit och komponerat egna låtar. Denna eftermiddag framförde han "Kärlekens mysterium". Musikstunden avslutades med "Sånt är livet".

Timmie fick varma applåder och Carleric Schlegel överlämnade en present som tack.

Under och efter serveringen gavs en del information om kommande verksamhet. Det blir några studiebesök och till nästa månadsträff i november kommer Finn Hjelmström. Han visar bilder och berättar om kurirverksamhet i gränstrakterna under kriget. Vid det tillfället kommer också parentation att hållas för medlemmar som avlidit under året. Till sist var det dragning på det sålda lotteriet. Arrangemanget hölls i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Gun-Britt Edvardsson

Artikeltaggar

Kulturhuset SilvénskaMusikSäffleTimmie Spångberg

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.