Hoppa till huvudinnehållet

Nostalgiorkestern blev publikfavoriter

Publicerad:
Säffle-Tidningen
redaktion@saffletidningen.se
Alf Olsson, Anders Segerström och Therese Olsson Hugosson bjöd publiken i Silvénska villan på en härlig musikstund.
Alf Olsson, Anders Segerström och Therese Olsson Hugosson bjöd publiken i Silvénska villan på en härlig musikstund.

Alla musikälskare hade möjlighet att uppleva en härlig förmiddag när Silvénska villan hade finbesök i lördags. Villan gästades nämligen av en grupp med det kryptiska namnet ”Nostalgiorkestern”.

Bakom det namnet fanns tre eminenta spelemän som med stor musikalitet och skicklighet framförde ett mycket väl komponerat program.

Dessa ekvilibrister – nämligen riksspelmännen Alf Olsson på violin, Therese Olsson Hugosson på klarinett och organisten/pianisten och kantorn Anders Segerström – hänförde publiken med sitt sätt att framföra det program som innehöll såväl klassiska pärlor som svenska örhängen och låtar från folkmusikens rika skatt.

Taktfasta applåder

Bland alla dessa fina melodier vill jag gärna lyfta fram Chris Barbers gamla dixielandklassiker ”Wild Cat blues”, fantastiskt framförd av klarinettisten Therese, Kai Gullmars ”Med dig i mina armar” och inte minst den finfina versionen av ”Wien Du Stadt”. Det är verkligen inte varje dag vi får nöjet och glädjen att lyssna till sådana skickliga musiker som Svanskogsborna Alf och Therése samt Långserudsbon Anders!

I allt var detta en närmast perfekt liten konsert, vilket publikens reaktioner i form av taktfasta applåder slog fast. Efter kaffestunden trängdes också många i publiken för en pratstund med artisterna och diskutera Alf Olssons bok om Svanskog.

Efter sista numret företogs det sedvanliga entrélotteriet varefter den populära trion presenterade ett extranummer i form av ”Galopp från Saltdal”.

Nästa lördagscafé erbjuds den 16 november då ”Vispopparna” gästar villan.

Joel Nyström

Artikeltaggar

Alf OlssonAnders SegerströmKulturhuset SilvénskaMusikNöje/KulturSäffleTherese Olsson-Hugosson

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.