Hoppa till huvudinnehållet

Turismpris 2019 till Naturbyn

Publicerad:
Naturbyns grundare Thomas Peterson (till höger) tog emot Turismpriset 2019. Till vänster Staffan Svantesson från Happie Camp som blev Årets uppstickare.
Naturbyns grundare Thomas Peterson (till höger) tog emot Turismpriset 2019. Till vänster Staffan Svantesson från Happie Camp som blev Årets uppstickare.

Naturbyn i Långserud fick Årets Turismpris 2019 som delades ut i Karlstad under torsdagskvällen. Grundaren Thomas Peterson tog emot priset.

Priset, som delas ut av Visit Värmland till besöksnäringen i Värmland, utdelades under Värmlands och Karlstads Besöksnäringsdagar. Nominerade var Naturbyn, Arvika Hamnfest/Bröderna Olsson samt Branäsgruppen.

Med priset, som består av 10 000 kronor, vill Visit Värmland uppmärksamma en aktör som på ett betydelsefullt sätt bidragit till att stärka den värmländska besöksnäringen. Vinnare av Värmlands Turismpris 2019 kommer även att nomineras som Värmlands representant till Stora Turismpriset 2020.

Naturbyns grundare Thomas Peterson har fått mycket uppmärksamhet för sitt projekt. Nyligen var det ett stort reportage i New York Times om företaget.
Naturbyns grundare Thomas Peterson har fått mycket uppmärksamhet för sitt projekt. Nyligen var det ett stort reportage i New York Times om företaget. Foto: Jenni Jansson

Värmlands Turismpris 2019 gick i år till Naturbyn med följande motivering:

– I en tid av globalisering, digitalisering, stress och flygskam på agendan har Naturbyn i Långserud skapat en produkt som ger kontrast, stillhet och hållbarhet. På ett nytänkande och innovativt sätt levereras en avskalad naturupplevelse utan krusiduller där besökaren får vara ett med naturen.

– Upplevelser, aktiviteter och boende genomsyras av naturen och både ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. Genom den attraktionskraft som Naturbyn skapat både med långsiktighet och förnyelse i sikte attraheras besökare från när och fjärran. Naturbyn är ett av Värmlands mest unika och attraktiva besöksmål.

I New York Times

Naturbyn har på olika sätt nått ut långt utanför Värmlands och Sveriges gränser med sitt unika projekt. Nyligen hade New York Times ett stort resereportage från västra Värmland där man bland annat berättade om den unika turistattraktionen i Långserud.

Årets uppstickare blev Happie Camp som nominerats tillsammans med Kulinarika och Spishyllan.

Artikeltaggar

LångserudNäringslivNaturbynNyheterSäffle kommunThomas PetersonTurism

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.