Hoppa till huvudinnehållet

Till minne av Lena Zachrisson

Publicerad:

En av våra äldsta medlemmar har gått bort, Lena Zachrisson har lämnat oss.

Lena var född på Sundstorps villa den 9 maj 1924, efter ett långt och rikt liv. Hon och hennes två systrar, Irma Bäckström och Britt Lûdge, var uppväxta på Sundstorps villa tillsammans med sina föräldrar, Fritz och Dolly Kilberg. Lena var också barnbarn till förre bruksdisponenten James Calvert som var disponent över Billeruds AB under åren 1904 – 1907. När tiden var mogen, började hon i skolan och fick den legendariske läraren Hugo Carlstedt som överlärare. Senare i livet kom hon i kontakt med scoutrörelsen och blev en älskad Blåvingeledare. Åren gick och när det hade bildats en luciakommitté i Säffle så fick hon äran att bli Säffles första ljusdrottning, 17 år gammal, vilket hon var stolt över hela sitt liv.

Lena Zachrisson.
Lena Zachrisson.

Lena träffade den som senare skulle bli hennes make, apotekaren Yngve Zachrisson. De gifte sig 6 oktober 1945 och fick tre barn - två flickor, Eva och Anna-Marie och en pojke, Per Yngve. När barnen växt upp läste hon till en examen som undersköterska och arbetade flera år på intensivvårdsavdelningen på dåvarande Säffle lasarett. Efter sin pensionering gick hon med i samlarklubben Olof Trätälja 1992. Efter något år fick även hon med sina ”småsystrar” Irma och Britt, som medlemmar. Man får leta efter en mer mötestrogen medlem. Hon var alltid med på våra möten, deltog på de flesta av resorna vi anordnade och var en mycket minnesgod och kunnig person i vår cirkel om gamla Säffle. Hon deltog med liv och lust i arbetet med samlarmässor.

Kort sagt, hon var en mycket fin människa, det var en ynnest att få lära känna henne.

Samlarklubbens medlemmar och styrelse genom Kurt Karlsson ordförande

Artikeltaggar

DödsfallSäffleTill minne

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.