Hoppa till huvudinnehållet

Brons och silver i Styrkelyft-SM

Publicerad:

Under den gångna helgen gick SM i utrustad styrkelyft och bänkpress av stapeln i Vedum utanför Vara. Säffle AK representerades av två medlemmar, Mikael Svanström och Michaela Svanelind, som båda tog pallplats.

Michaela Svanelind gjorde en toppentävling på SM i Vedum och tog silver i sin klass.
Michaela Svanelind gjorde en toppentävling på SM i Vedum och tog silver i sin klass. Foto: Säffle Atletklubb

Även Thomas Svanelind var anmäld till tävlingen men fick tyvärr ställa in sin medverkan på grund av en ryggskada.

Mikael Svanström tävlade i veteran 40-50 år klass 105 kilo. Serien 235 +155+ 260=650 kilo räckte till en bronsmedalj. Mikaels chans till silvret försvann då endast ett av hans tre försök på knäböjen godkändes.

Mikael Svanström tog en bronsmedalj med sig hem från Vedum.
Mikael Svanström tog en bronsmedalj med sig hem från Vedum. Foto: Säffle Atletklubb

MIchaela Svanelind tävlade i damer senior klass 72 kilo. Med serien 155+90+162,5=407,5 kilo säkrade hon silvret i sin klass. Även Michaela fick endast en knäböj godkänd, men hade ändå inte kunnat hota segraren Karin Ruus från Eskilstuna.

Molly höll koll på att ingen dopning förekom.
Molly höll koll på att ingen dopning förekom. Foto: Säffle Atletklubb

En speciell medarbetare bland tävlingens arrangörer och funktionärer var dopning-och droghunden Molly – den enda i världen av sitt slag. Molly har anlitats av förbundet vid flera större tävlingar som SM, EM och VM. Genom att sniffa i deltagarnas väskor och kläder gör hon en stor insats för att säkerställa att tävlingen går rättvist till och i linje med Riksidrottsförbundets regler.

Artikeltaggar

Mikael SvanströmRiksidrottsförbundetSäffle AKSportStyrkelyft

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.