Hoppa till huvudinnehållet

Mattias Palm tillbaka på Säffleoperan

Publicerad:
Mattias Palm återkommer till Säffleoperan för att regissera Billy Elliot som har premiär i oktober nästa år.
Mattias Palm återkommer till Säffleoperan för att regissera Billy Elliot som har premiär i oktober nästa år. Foto: Claes Österman

Regissören Mattias Palm återvänder till Säffle. Han kommer nämligen att regissera Säffleoperans nästan stora uppsättning, Billy Elliot med musik av Elton John. Det blir hans sjätte produktion med Säffleoperan.

Mattias Palm ligger bakom flera av de senaste stora årens succéer på Säffleoperan. Senast regisserade han Spelman på taket 2018.

– Jag ser verkligen fram emot att återvända till Säffleoperan och få ta mig an detta fantastiska material. Musik av Elton John och en historia som är som skriven speciellt för Säffleoperan, säger han i en kommentar.

Han tror att Billy Elliot ska locka en bred publik och ser fram emot att regissera en föreställlning med aktörer i alla åldrar.. något som han har gjort förut i Säffle.

– Jag tycker det är något fint med föreställningar där barn, ungdomar och vuxna får mötas och berätta det viktiga budskap som den här föreställningen har, säger han.

Sjätte gången i Säffle

Mattias Palm har tidigare regisserat fem produktioner på Säffleoperan. Det började med Skönheten och odjuret och fortsatte med The Producers (Det våras för Hitler), My Fair Lady och Annie innan han avslutade sejouren i Säffle med Spelman på taket.

I höstas såg han premiären av Chess men annars har han haft mycket att göra på andra scener efter sejouren i Säffle. I början av året hade han premiär med den nya svenska musikalen Närmare kanten och därefter har han jobbat med Spring Awakening på Balettakademien i Stockholm. I höst regisserade han nypremiären av Carmen på Göteborgsoperan.

Billy Elliot har premiär i oktober nästa år. Biljettförsäljningen är redan en succé. Premiären sålde slut första dagen som biljetterna släpptes och hittills är det drygt 3500 biljetter sålda. Säffleoperan har precis satt igång jakten efter de talanger som ska spela huvudrollerna i föreställningen.

Artikeltaggar

Billy ElliotMattias PalmNöje/KulturSäffleSäffleoperanTeater

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.