Hoppa till huvudinnehållet

13:e upplagan av Tomteträffen

Publicerad:
Match mellan SKS och FF - bilden är från förra årets Tomteträff.  Nu ställer nya föreningen Säffle SK upp med tre lag i årets upplaga.
Match mellan SKS och FF - bilden är från förra årets Tomteträff. Nu ställer nya föreningen Säffle SK upp med tre lag i årets upplaga. Foto: Jenni Jansson

Den 14 december är det dags för den trettonde upplagan av futsalcupen Tomteträffen. Det är 16 lag som kommer att göra upp om den prestigefyllda titeln, varav fyra lag från Säffle; Gillberga FF och tre stycken från nya klubben Säffle SK.

Första gången Tomteträffen spelade var alltså 2007. Premiärsegraren blev IFK Åmål, som därefter dominerade smått i turneringens början. De kan också stoltsera med att vara laget som vunnit flest gånger; fyra segrar har det blivit under de 12 åren som varit. Tingvalla FK (Carlstad) och FC Mellerud kommer därefter med två vinster vardera. Senast något Säfflelag vann var 2009, alltså tio år sedan. Då var det SK Sifhälla som fick höja bucklan.

3 lag från Säffle SK

Säffle SK ställer upp med sina första trupper efter sammanslagningen, och har tre lag anmälda till turneringen; Säffle SK röd, Säffle SK grön och Säffle SK P18. Gillberga FF har, förutom tidigare SKS och FF, deltagit i samtliga upplagor av Tomteträffen - en bedrift de nu blir ensamma om.

Fulltecknad länge

Vidare är fjolårssegrarna Carlstad City FK med för att försvara titeln från ifjol. Andra intressanta lag som gör sin första start i turneringen är Assyriska FC Örebro, Norra Ny FF, Ettehad, Pølse BK och Fengersfors IK. Tomteträffen har varit populär sedan starten 2007, och årets upplaga har varit fulltecknad sedan länge.

Heldag med futsal

Turneringen spelas i Tegnérhallen, och kommer att hålla på från tidig morgon till sen eftermiddag. 16 lag kommer som sagt göra upp om den prestigefyllda titeln, och 24 matcher spelas i gruppspelet innan det är dags för åttondelsfinalerna. Totalt kommer 39 matcher att spelas i Tegnérhallen denna lördag. Efter gruppspelet avslutas kommer dessutom en utdelning av Allan Svantessons minnesstipendium att delas ut.

Artikeltaggar

FutsalSäffleSäffle SKTegnérhallen

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.