Hoppa till huvudinnehållet

Dubbelt firande i Svaneholm

Publicerad:
Lucian Molly Woxnerud i täten för luciaföljet i Svanskogs kyrka.
Lucian Molly Woxnerud i täten för luciaföljet i Svanskogs kyrka. Foto: Kjell Olsson

Först luciatablå i Svanskogs kyrka och därefter Svaneholms kyrkliga sykrets julförsäljning. Dessa två populära arrangemang hänger traditionellt ihop och i år var inget undantag.

Först var det en fin och välrepeterad luciatablå som framfördes i kyrkan inför 130 åhörare. Lena Skoting hälsade välkommen och läste även en dikt där Luciabegreppet fanns med innan kyrkklockorna förkunnade att något var på gång.

En vacker luciatablå framfördes i Svanskogs kyrka. Lucian heter Molly Woxnerud.
En vacker luciatablå framfördes i Svanskogs kyrka. Lucian heter Molly Woxnerud. Foto: Kjell Olsson

Ett luciatåg var i antågande med 20-talet barn där lucian Molly Woxnrud gick i täten. Stjärngossar, tomtegubbar och pepparkaksgubbar följde. Verser och ljuständning följde liksom de många av de kära sångerna. Publiken gillade vad de såg och hörde och applåderna var varma och starka.

Martin Rhodén spelade och Gunilla Garsten hade huvudansvar för sångprogrammet. Luciatablån är ett samarbete mellan Svanskogs församling och Missionsförsamling.

Lovis (till vänster) var med sina två månader en av de yngsta tomtarna i Svanskog och Lucas (till höger) har hunnit bli två år gammal.
Lovis (till vänster) var med sina två månader en av de yngsta tomtarna i Svanskog och Lucas (till höger) har hunnit bli två år gammal. Foto: Kjell Olsson

De flesta begav sig därefter ned mot församlingshemmet där Svaneholms kyrkliga arbetskrets hade dukat upp för julförsäljningsfest. På borden fanns kaffe, lussekatter samt pepparkakor. De sistnämnda hade 97-åriga Gertrud som vanligt bidragit med.

Lena Skoting hälsade alla välkomna till församlingshemmet. Efter några årgångar och kaffe blev det fart på auktionen. Bröd av många olika slag såldes till goda priser och en del hade tur att vinna på de nummer som fanns på de olika brödpåsarna. Även lingon och andra sylter var populära och välsydda dukar samt stickade sockar försåldes.

Lena Skoting hälsade välkommen till Svaneholms kyrkliga arbetskrets julförsäljning.
Lena Skoting hälsade välkommen till Svaneholms kyrkliga arbetskrets julförsäljning. Foto: Kjell Olsson

Ytterligare åror lockade och julpaketen såldes i rask takt. Generositeten var stor och priserna höga. Totalt inbringade kvällen 15443 kr där 5000 kr bestod i "det stora lotteriet". Imponerande!

Det berättades även att man tidigare under året samlat in och sänt ut 30000 kr där 10000 gått till Världens Barn, faste- samt Julinsamlingarna. Luciaaftonens insamling kommer också att sändas till behjärtansvärt ändamål.

Yvonne Eliasson på gång att lämna ut en vinst.
Yvonne Eliasson på gång att lämna ut en vinst. Foto: Kjell Olsson

Carlo Nielsen avslutade och tackade alla som så generöst köpt saker och alla de som sytt och skänkt samt anordnat den festliga kvällen.

Artikeltaggar

JulLena SkotingNyheterSvaneholmSvanskogs kyrka

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.