Hoppa till huvudinnehållet

Kulturskolan får stöd från Svenska Filminstitutet

Publicerad:
Stödet ska bland annat användas för att elever ska kunna utveckla sina kunskaper om rörlig bild.
Stödet ska bland annat användas för att elever ska kunna utveckla sina kunskaper om rörlig bild. Foto: Carolina Schützer

Kulturskolan i Säffle får 100000 kronor i stöd från Svenska Filminstitutet. Pengarna ska användas till att på olika sätt främja elevers filmskapande men också till skolbio.

Svenska Filminstitutet i år ut sammanlagt ut 1,3 miljoner kronor till 18 projekt runt om i landet, och 100000 kronor går till Kulturskolan i Säffle. Det är tredje året som Säffle får pengar för filmverksamhet, och stödet betyder mycket, enligt Lena Ingels, verksamhetsledare för Kulturskolan.

– Vi får lite mer muskler för att göra något bra i Säffle.

Stödet kommer att användas till den filmpedagogiska verksamheten på Kulturskolan. Här kan elever på olika sätt arbeta med rörlig bild och framöver kommer det även att satsas på flera nya kurser, till exempel om hur man gör en vlogg (videoblogg).

Pengarna kommer också gå till skolbio.

– Vi kommer att nå ut till fler klasser, säger Lena Ingels.

Hon tror att intresset för filmskapande är stort bland unga, men att många kanske inte känner till att det är något man kan pröva på hos Kulturskolan.

– Jag tror det finns ännu fler barn och ungdomar som skulle vilja testa filmmediet.

Artikeltaggar

Lena IngelsNyheterSäffleSäffle KulturskolaSvenska Filminstitutet

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.