Svar till "Ridandes mamma": "Ditt resonemang är absurt"

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
"Alla föreningars ansökningar om bidrag ska prövas likvärdigt och oberoende på vilka organisationer och företag som sponsrar verksamheten", skriver Mathias Gyllensteen Söderström.
Foto: Gorm, Kallestad
Jag tycker ditt resonemang är absurt. Du väljer att avsluta medlemskapet i ridklubben och berövar din dotter möjligheten att göra det hon kanske allra mest tycker om att göra med sina vänner. Detta bara för att mitt parti går in och sponsrar med internetanslutning.

Jag har inte haft behov av att skylta tidigare med sponsring och donationer, men väljer att göra ett undantag denna gång. Mitt företag har sponsrat ridklubben med en större summa pengar för att kunna köpa en ny ridhäst som bland andra din dotter ska kunna rida på. Jag och mitt företag har inte ställt några som helst krav på ridklubben.

Hade det inte varit hemskt om alla sponsorer ställde krav på vilka som fick vara med i föreningarna, vilka som får rida hästarna och vilka åsikter man får ha? Med ditt resonemang, vill du begränsa för andra människor genom trångsynthet.

Apropå din frågeställning om vad kommunen säger, så är det något som ligger helt utanför det politiska mandatet. Alla föreningars ansökningar om bidrag ska prövas likvärdigt och oberoende på vilka organisationer och företag som sponsrar verksamheten.

För övrigt tycker jag att Säffle ridklubb har fått stå tillbaka alldeles för länge till förmån för andra idrotter i Säffle. Med detta kan jag tillägga att jag och även mina döttrar har ett obefintligt intresse för ridsport, men jag kommer göra vad jag kan i min roll som politiker för att Säffle ridklubb ska få bättre förutsättningar att bedriva sin verksamhet.

Mathias Gyllensteen Söderström

Företagare och Sverigedemokrat

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.