Hoppa till huvudinnehållet

En kväll för alla jazzsmaker

Publicerad:
Sångsolisten Sein Maring från Geijersskolan blev publikens favorit vid torsdagens jazzkväll.
Sångsolisten Sein Maring från Geijersskolan blev publikens favorit vid torsdagens jazzkväll. Foto: Åke Jansson

Seffle Jazz Club inledde vårsäsongen i torsdags med en klubbafton signerad Jazzklubbens vänner. Det blev en afton med hög stämning och med lokala musiker, alla med koppling till Seffle Jazz Club. Till detta kom musiker från Geijerskolan i Ransäter samt säfflebekanta Maria Heilinger-Shalan med vänner.

Jazzkvällen på Hotell Royal blev en sällsynt varierad tillställning där många smaker ur jazzens repertoar presenterades. Alla smakrikningar blev rikligt belönade - allt från härlig trad jazz till swing, blues och nyskriven jazzmusik.

Per-Åke Grunnan rev av några härliga jazzlåtar. Till vänster ses Lennart Gedda och Eva Hellqvist-Lindström samt Leif Djärv och Henrik Johansson-Bäckström.
Per-Åke Grunnan rev av några härliga jazzlåtar. Till vänster ses Lennart Gedda och Eva Hellqvist-Lindström samt Leif Djärv och Henrik Johansson-Bäckström. Foto: Åke Jansson

Sångsolisterna dominerade tillställningen . En som satte extra färg på kvällen var Per-Åke Grunnan med härliga sångpålägg, som i "Honeysuckle Rose" och "Georgia on my mind". Per-Åke agerar rutinerat och med en härlig scenpondus.

Maria Heilinger-Shalan i en uppskattad rivig scenshow.
Maria Heilinger-Shalan i en uppskattad rivig scenshow. Foto: Åke Jansson

Jazzkvällens överraskning var Maria Heilinger-Shalan som med sin kvartett bjöd på en scenshow i den högre skolan. Maria har vuxit som artist och fick tillsammans med sina musiker kvällens längsta applåder. Den avslutande balladen "Kokomo"av Bonnie Raitt var kvällens höjdpunkt. Den livfulla repertoaren växlade mellan Sydstatsblues och gospel.

Elin Edgren imponerade i Geijerskolans första uppsättning. Här framför hon "My funny Valentine.
Elin Edgren imponerade i Geijerskolans första uppsättning. Här framför hon "My funny Valentine. Foto: Åke Jansson

Geijersskolan i Ransäter har blivit välsedda gäster hos jazzklubben i Säffle. Den här gången kom man med tre uppsättningar. Även här var det sångsolisterna som glänste. Framför allt Elin Edgren i "My funny Valentine" där hon visar prov på bra röstresurser och ett behagligt framförande. Den för säfflepubliken välkände Sein Maring glänste i "Lullaby of Birdland". Han sjunger med utstrålning och blev liksom vid förra gångens framträdande i Säffle publikens favorit.

Flitig pianist i flera band var Bosse Rhodén.
Flitig pianist i flera band var Bosse Rhodén. Foto: Åke Jansson

Seffle Jazz Club har eget husband och de inledde för övrigt jazzkvällen med "Mean to me". I bandet deltar Lennart Gedda, Eva Hellqvist-Lindström, Bosse Rhodén, Leif Djärv och Henrik Johansson-Bäckström och till detta kommer också sångsolisten Per-Åke Grunnan

Frågan är om inte avslutningen med tradjazzbandet gav publiken en riktig kick. Välkända låtar ur gammeljazzens repertoar fick publiken på ett extra gott humör inför hemfärden. I bandet spelar Per Trojve, saxofon, Eva Hellqvist-Lindström, klarinett, Bosse Rhodén, piano, Leif Djärv, bas, Gunilla Sundin, luta och Henrik Johansson-Bäckström trummor.

I förgrunden ses Lennart Gedda och Eva Hellqvist-Lindström och bakom dem Leif Djärv och Henrik Johansson-Bäckström.
I förgrunden ses Lennart Gedda och Eva Hellqvist-Lindström och bakom dem Leif Djärv och Henrik Johansson-Bäckström. Foto: Åke Jansson

En klubbafton i gemytets tecken och med en imponerande stor besättning av lokala musiker - ett 25-tal musiker uppdelade i sex konstellationer.

Seffle Jazz Club firar under året 35-årsjubileum och Stig Andersson och klubbens ordförande Eva Löfvendal hoppades på att intresset från medlemmarnas sida skall öka och ge klubben ökad livskraft.

Nästa begivenhet hos jazzklubben blir torsdagen den 13 februari då Arvikagruppen T-Bear & The Dukes Of Rhythm gästar Hotell Royal.

Artikeltaggar

GeijerskolanMusikNöje/KulturSäffleSeffle Jazz Club

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.