Hoppa till huvudinnehållet

Säffle Filmstudio mot en stark filmvår

Publicerad:
Roy Anderssons nya prisbelönta film "Om det oändliga inleder filmvåren hos Säffle Filmstudio.
Roy Anderssons nya prisbelönta film "Om det oändliga inleder filmvåren hos Säffle Filmstudio.

Säffle Filmstudio har fastställt sitt vårprogram för 2020. Klubben erbjuder sina medlemmar åtta starka filmer från flera olika länder.

Filmvåren inleds tisdag 14 januari med Roy Anderssons nya film ”Om det oändliga”, en resa genom livets stora och små skeenden – en reflektion över mänskligheten i all dess skönhet och grymhet. Roy Andersson tilldelades Silverlejonet för bästa regi på filmfestivalen i Venedig i september 2019.

– Vi är väldigt glada över att kunna inleda våren med denna film! Innan filmen kommer vi att visa ett litet urval av Roys klassiska reklamfilmer, berättar Jocke Wester i filmstudions styrelse.

Våren fortsätter sedan med ytterligare sju filmer. Bland dessa kan nämnas Pedro Almodovars ”Smärta och ära” och Ken Loachs ”Sorry we missed you”.

– Vi visar även den väldigt uppmärksammade sydkoreanska filmen ”Parasit” i regi av Bong Joon-ho, en färgsprakande familjesaga och omtumlande samhällssatir. Bör inte missas, manar Jocke Wester.

Samarbete med konstföreningen

Även denna säsong visar klubben en film med konsttema i samarbete med Säffle Konstförening, nämligen dokumentären ”Bortom det synliga” om den gåtfulla svenska konstnären Hilma af Klint.

Filmvåren avslutas 7 april med att ”And then we danced” i regi av Levan Akin. Filmen är Guldbaggenominerad i flera klasser, bland annat för bästa film och bästa manliga huvudroll. I filmen möter vi Merab, spelad av Levan Gelbakhiani, som är dansare i det georgiska danskompaniet. En ny medlem i kompaniet väcker Merabs längtan och åtrå. Känslor som innebär att han riskerar att förlora allt han har kämpat för.

Artikeltaggar

FilmNöje/KulturSäffleSäffle FilmstudioSagabiografen Säffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.