Hoppa till huvudinnehållet

Nostalgimatch i basket

Publicerad:
Det röda laget, Säffle-Långserudslaget, damer division 2, samlas för en nostalgimatch varje jul.
Det röda laget, Säffle-Långserudslaget, damer division 2, samlas för en nostalgimatch varje jul.

En nostalgimatch i basket spelades i helgen. Det var det berömda Säffle-Långserudslaget, damer division 2, mot Åmål-Säffles nuvarande damlag.

Division-2-laget tränade tillsammans i 8-10 år och blev väldigt sammansvetsade, och man försöker ordna en match varje gång de samlas under jullovet. De lade ner laget 2008 eftersom nästan alla skulle iväg och studera på annan ort efter studenten. Många av spelarna är utflugna till andra orter men är hemma på julen.

Årets motstånd var Åmål-Säffles nuvarande damlag (svarta).
Årets motstånd var Åmål-Säffles nuvarande damlag (svarta).

Laget var mycket framgångsrikt och var ett av de bästa i Mellansverige, mycket tack vare sammanhållningen.  Kom det någon ny spelare i laget välkomnades den speciellt och blev snabbt en i gänget.

Nostalgimatch

Det nya Åmål-Säffle laget spelar inte seriespel i år, men är mycket lovande med många duktiga skyttar. Detta trots att de flesta bara har tränat i ett år.

Matchen var jämn till en början; 13-10 till division-2-laget efter första perioden. Sedan kom division-2-laget igång allt mer och mer - det syntes på deras rutin och samspel att de fortfarande fungerade som förr i tiden. I halvlek stod det 31-20.

Säffle-Åmål avslutade bra

Efter tredje perioden var ställningen 46-24 och då hade division-2-laget en mycket bra period.  Matchen slutade 54-32 då Åmål-Säffle fick till en riktigt bra sista period.

Ett gott betyg till båda lagen; de äldre som inte tappat så mycket, mest skotten, och det yngre Åmål-Säffle som verkligen visade att de skulle kunna börja i division 4 efter sommaren. En mycket lyckad match för alla inblandade.

Svante Lennartsson

Matchen slutade 54-32 då Åmål-Säffle fick till en riktigt bra sista period.
Matchen slutade 54-32 då Åmål-Säffle fick till en riktigt bra sista period.

Artikeltaggar

ÅmålBasketSäffleSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.